Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός προστασίας του πολίτης Τάκης Θεοδωρικάκος σε ότι αφορά στην υπόθεση του βιασμού της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι: «όποιος κι αν είναι ο ένοχος θα πρέπει να πληρώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Εκτός από αυτήν την υπόθεση ο υπουργός αναφέρθηκε και στα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας.

180 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε τέσσερις μήνες

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας, που λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη 4 μήνες, έχουν καταγγελθεί 180 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες ήταν πολύ δύσκολες.

Όπως είπε στα δυο χρόνια της πανδημίας έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ενδοοικογεινειακής βίας, κάτι που κατά την άποψη του «συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την καραντίνα», ενώ κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά.

Για τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι ήδη έχουν συσταθεί έξι και θα ανοίξουν κι άλλα. Ανέφερε ότι οι Αστυνομικοί που ασχολούνται σε αυτά έχουν ειδική κατάρτιση, ενώ υπάρχουν σκέψεις να προσληφθούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για να συνδράμουν στο έργο της Αστυνομίας.

Σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως βεβαιώνει όλους τους πολίτες ότι και στο συγκεκριμένο περιστατικό η ΕΛΑΣ διεξάγει έρευνα με επαγγελματικό τρόπο και καταθέτει στην Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία.

Για τον βιασμό της Θεσσαλονίκης

«Εμπιστεύομαι την δουλειά της Αστυνομίας» είπε και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι όποιος κι αν είναι ο ένοχος θα πρέπει να πληρώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. «Η έρευνα είναι πολύ σοβαρή και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσει μέχρι το τέλος. Όλα τα πορίσματα θα πάνε στην Δικαιοσύνη», ανέφερε.

Σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει συστηματικές προσπάθειες για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ υπογράμμισε ότι για την υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για μαστροπεία και ναρκωτικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η αντίδραση της ΕΛΑΣ στην υπόθεση ήταν άμεση και επαγγελματική. «Το ότι η υπόθεση δεν είδε αμέσως το φως της δημοσιότητας δεν σημαίνει ότι η Αστυνομία δεν έκανε αυτό που έπρεπε από την πρώτη στιγμή», υπογράμμισε.