Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη.

Στο αίμα της 24χρονης, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, φαίνεται πως εντοπίστηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, και οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε νάρκωση, ιδίως αν συνδυαστούν με αλκοόλ.

Μέχρι και ισόβια

Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, αλλάζει το κατηγορητήριο, με τους υπεύθυνους να βρίσκονται αντιμέτωποι με δίωξη για βιασμό. Μάλιστα, αν επιβεβαιωθούν τα περί ομαδικού βιασμού, η ποινή που προβλέπεται είναι ισόβια.

Μέχρι στιγμής, στην υπόθεση επίσημα υπάρχει ένας δράστης, σύμφωνα με το MEGA. Ωστόσο η κοπέλα έχει αναγνωρίσει και δεύτερο άτομο, με τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων να αναμένονται για να κινηθεί η διαδικασία.

«Αν το θέμα δεν έπαιρνε διάσταση, η υπόθεση θα είχε κλείσει»

«Αν το θέμα δεν έπαιρνε διάσταση, η υπόθεση θα είχε κλείσει με την προσαγωγή του 27χρονου που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Πρέπει να εστιάσουμε στο πώς αποδεικνύεται και ο βιασμός αλλά και το κύκλωμα. Ζητάμε από τις γυναίκες να ανοίξουν τα στόματά τους, και δεν ζητάμε από τους άντρες να μιλήσουν. Μήπως έχουμε επιτρέψει πολύ στα social media αυτό το πράγμα να “ξεφουσκώσει”;», σημείωσε η Μαρία Σαμολαδά, γενική διευθύντρια του GR TIMES.

Κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών

«Το κύκλωμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα, είναι πολύ οργανωμένο και πολύ σοβαρό, πλησιάζει σε άλλες χώρες. Αυτές τις πληροφορίες έχω ως δικηγόρος. Είναι πολύ οργανωμένο κύκλωμα. Δεν έχει να κάνει μόνο με μαστροπεία, αλλά και με διακίνηση ναρκωτικών. Δεν είναι μόνο δύο “τοπικοί παράγοντες” που οργανώνουν κάποια πάρτι και φωνάζουν κοπέλες. Τα στόματα άρχισα να ανοίγουν. Εχθές απευθύνθηκε σε εμένα άνθρωπος που μου έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες που θα τις μεταφέρω στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης», αποκάλυψε από την πλευρά του ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

Μετά την καταγγελία της κοπέλας ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε πάρτι που διοργανώθηκε σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σιγά σιγά ανοίγουν τα «στόματα».

«4-5 άτομα τα ηγετικά στελέχη»

«Σύμφωνα με πληροφορίες τα ηγετικά στελέχη είναι 4-5 άτομα, ακούστηκαν κάποια ονόματα, κάποια μαγαζιά που μου είπαν χτες. Από την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής, δυστυχώς πολλά κορίτσια που έρχονται από την επαρχία, κυρίως φοιτήτριες, παρασύρονται σε αυτά τα πάρτι και ακολουθούν μετά άλλη οδό, με αντάλλαγμα το χρήμα», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής 3-4 άτομα έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” της δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά στο κύκλωμα μαστροπείας και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

«Δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη υπόθεση, αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπάρχει το γενικό πλάνο που σας είπα για τις φοιτήτριες, αλλά υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που έχουν σαν αποστολή το να προσελκύουν κορίτσια και να τα σπρώχνουν σε τέτοιους είδους πάρτι», τόνισε ο κ. Διαλυνάς.

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχουν γίνει κάποιες επαφές με το περιβάλλον της κοπέλας, προκειμένου να αναλάβω την υπεράσπιση της κοπέλας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πρέπει να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας την ενσυναίσθηση»

«Μέσα από την αφήγηση ξαναβιώνει ό,τι συνέβη. Είναι πολύ δύσκολο για αυτή την κοπέλα να εμπιστευτεί ξανά. Υπήρχε κόσμος που την κατηγόρησε που βρέθηκε εκεί, ενώ όλη η νέα γενιά πηγαίνει σε πάρτι. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να κατηγορούμε τα κορίτσια μας και να μη ρίχνουμε ευθύνη στους θύτες. Η γενιά αυτή έχει μεγαλώσει με το τρίπτυχο εξωτερική εμφάνιση, χρήμα και διασημότητα, και είναι μια γενιά ανθρώπων που δε δέχονται την απόρριψη. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας και άλλα πράγματα εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, να τους καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση. Όσο συνεχίζουμε να μιλάμε για την εικόνα, τα πράγματα αυτό το δρόμο θα παίρνουν», τόνισε από την πλευρά της η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.