Από τα πιο επιφανή νέα ταλέντα της γαλλικής υποκριτικής, ο ηθοποιός Γκασπάρ Ουλιέλ σκοτώθηκε στην περιοχή Σαβοΐα των Άλπεων, σε δυστύχημα ενώ έκανε σκι. Ηταν μόλις 37 ετών και η ανακοίνωση του θανάτου έγινε από την οικογένειά του την περασμένη Τρίτη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για το πώς ακριβώς το δυστύχημα συνέβη. Ο Ουλιέλ μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο στη Γκρενόμπλ, όπου και πέθανε.

Γεννημένος στις 25 Νοεμβρίου 1984 στη Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine, ο Ουλιέλ έγινε παγκοσμίως γνωστός για τον ρόλο του νεαρού Χάνιμπαλ Λέκτερ στην ταινία «Hannibal: Η αρχή» (2007), αν και η μεγάλη επιτυχία της σύντομης καριέρας του ήταν ο ρόλος του σχεδιαστή μόδας Ιβ Σεν Λοράν στην ταινία «Saint Laurent: Η χρυσή εποχή» (2014) του Μπερτράν Μπονελό.

Καλή στιγμή στην καριέρα του Ουλιέλ ήταν και η ταινία «Ακριβώς το τέλος του Κόσμου» (2016), του Ξαβιέ Ντολάν, όπου έπαιξε έναν συγγραφέα που ξαναβρίσκει την οικογένειά του έπειτα από απουσία 12 ετών, στην οποία ανακοίνωσε τον επικείμενο θάνατό του. Ωραίες στιγμές του στο σινεμά οι ταινίες «Η αδελφότητα των λύκων» (2001), «Οι ατελείωτοι αρραβώνες» (2004) και «Eva» (2018). Οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις του ξεπερνούν τις 45.

Η είδηση του θανάτου Μπολιελό έχει συγκλονίσει την γαλλική κοινή γνώμη. «Ο Γκασπάρ Ουλιέλ μεγάλωσε με τον κινηματογράφο και ο κινηματογράφος μεγάλωσε με εκείνον» ανέφερε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, Ζαν Καστέξ. «Αγαπιόντουσαν παράφορα. Με βαριά καρδιά θα ξαναδούμε τις καλύτερες ερμηνείες του και θα συναντήσουμε το βλέμμα του. Χάσαμε έναν Γάλλο ηθοποιό».