Το ελληνικό τένις βρίσκεται στα καλύτερά του, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη να ανήκουν πλέον στην ελίτ του παγκοσμίου αθλητισμού και να εκπροσωπούν τη χώρα μας στις κορυφαίες διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο, γεμίζοντας με χαρά και περηφάνια όλους τους Ελληνες.

Ο Στέφανος ξεκίνησε το 2022 ως Νο. 4 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, ενώ η Σάκκαρη μπήκε στη νέα σεζόν ως η 6η καλύτερη τενίστρια στον κόσμο. Εκτός από την Μαρία έχουμε επίσης σε κορυφαίο επίπεδο τις Βαλεντίνη Γραμματικόπουλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ, οι οποίες τις προηγούμενες ημέρες έπαιξαν στα προκριματικά του Αυστραλιανού Οπεν.

Το ελληνικό τένις όμως δεν έχει μόνο παρόν, αλλά και μέλλον. Το οποίο μάλιστα διαγράφεται λαμπρό, με την 16χρονη Λαρισαία, Μιχαέλα Λάκη, να βαδίζει στα βήματα της Σάκκαρη και να θεωρείται από τους ειδικούς του αθλήματος ως το next best thing του παγκοσμίου τένις. Δεν είναι όμως μόνο η Λάκη ο λόγος που το μέλλον του ελληνικού τένις είναι λαμπρό, αφού υπάρχει επίσης ο Ραφαήλ Παγώνης. Ο 10χρονος με το όνομα και το στυλ του Ναδάλ, που έχει ίνδαλμα τον Τσιτσιπά και έχει «τρελάνει» τον Μουράτογλου!

  Ο Ραφαήλ Παγώνης με την Μιχαέλα Λάκη!

Ο μικρός τον περασμένο Αύγουστο αγωνίστηκε στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην ακαδημία του Μουράτογλου στη γαλλική Ριβιέρα και κατάφερε μάλιστα να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, αναγκάζοντας άπαντες να υποκλιθούν στο ταλέντο του. Ο Πάτρικ Μουράτογλου, ο οποίος είναι… γάτα στην ανεύρεση νέων ταλέντων, σημείωσε αμέσως το όνομα του Ραφαήλ. Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, ο 10χρονος (18/12/2011) βρίσκεται στη γαλλική Ριβιέρα και προπονείται στις εγκαταστάσεις του Γάλλου προπονητή!

Μάλιστα, ο Ραφαήλ δεν κάνει απλά προπονήσεις στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει ο προπονητής της Σερένα Γουίλιαμς, αλλά προπονείται υπό τις οδηγίες του Πάτρικ Μουράτογλου, με τον Γάλλο να αποθεώνει τον συμπατριώτη μας μέσω Instagram!

Με αναρτήσεις του στα social media, ο Πάτρικ Μουράτογλου παρουσίασε σε όλο τον πλανήτη το 10χρονο ελληνόπουλο, που προπονείται σε εγκαταστάσεις που θα ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες τενίστες και ζει μοναδικές στιγμές δίπλα σε έναν θρύλο του αθλήματος. Τα αποθεωτικά λόγια του Γάλλου προπονητή, αλλά και η προσοχή που δείχνει στον Ραφαήλ Παγώνη, αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο συμπατριώτης μας είναι κάτι ξεχωριστό. Ένα παιδί από ατόφιο… χρυσάφι, που έχει όλα τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα.

Ο Ραφαήλ, όπως φαίνεται και από το όνομα του, έχει ως ίνδαλμά του τον Ναδάλ. Παίζει με τη ρακέτα (σ.σ φυσικά σε έκδοση για τζούνιορ), με την οποία παίζει ο Ισπανός, φοράει τις κολεξιόν που έχει λανσάρει ο Ιβηρας και χρησιμοποιεί πολλές φορές το «lasohand». Οσοι δεν το ξέρουν, είναι η αγαπημένη κίνηση και σήμα – κατατεθέν του Ματαντόρ.

Εκτός από τον Ναδάλ, ο Ραφαήλ λατρεύει και τον Στέφανο Τσιτσιπά. Στο προφίλ του μπορεί κανείς να βρει φωτογραφία που είχε βγάλει με τον κορυφαίο Ελληνα τενίστα το 2017, όταν ήταν 5 χρονών. Το 2020 ο Παγώνης ανέβασε νέα φωτογραφία με τον «Στεφ», τον οποίο είχε συναντήσει στο τουρνουά που είχε γίνει στο Ρότερνταμ.

«Νιώθω πάντα υπέροχα όταν σε βλέπω. Σε ευχαριστώ που πάντα βρίσκεις χρόνο για να μιλήσουμε και να φωτογραφηθούμε. Εισαι ένας υπέροχος τενίστας και ένας υπέροχος άνθρωπος. Είμαστε περήφανοι για σένα», είχε γράψει χαρακτηριστικά στη σχετική λεζάντα ο 8χρονος τότε Ράφα, ενώ σε μια άλλη φωτογραφία που είχε ανεβάσει στο προφίλ του και απεικονιζόταν ο Τσιτσιπάς είχε αναφέρει: «Μπράβο Στέφανε, συγχαρητήρια. Είσαι παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. Ευχομαι να ακολουθήσω τα βήματά σου».