Την έντονη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου εξέφρασε ο Γιάννης Οικονόμου για τη στάση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου να στηρίξει τους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου στο θέμα της Novartis αποδίδοντας τις διώξεις στο γραφείο του πρωθυπουργού.

«Νομίζω σας απάντησα»

Μάλιστα είναι τόσο έντονη η δυσαρέσκεια του Μαξίμου για τη στάση του γαλάζιου ευρωβουλευτή που το τελευταίο διάστημα έχει ουκ ολίγες φορές αποστασιοποιηθεί ή ασκήσει δημόσια κριτική για πλήθος θεμάτων της επικαιρότητας, που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να αιωρείται το ερώτημα για το αν ακόμα παραμένει ευρωβουλευτής της ΝΔ ο Γιώργος Κύρτσος.

«Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι νομίζω καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του. Είναι πολύ φανερό» υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κληθείς να σχολιάσει τη στάση του κ. Κύρτσου στις διώξεις κατά Βαξεβάνη και Παπαδάκου.

Πρόσθεσε δε, ο κ. Οικονόμου: «Αλλά ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα, τις σταθερές και πολύ καθαρές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται σε προκλήσεις της εποχής μας».

«Παραμένει ωστόσο ευρωβουλευτής της ΝΔ με το ειδικό βάρος που έχουν οι τοποθετήσεις του σε σχέση με την κυβέρνηση;» ήταν το ερώτημα που δέχτηκε ευθύς αμέσως ο κ. Οικονόμου και περιορίστηκε σε μια λακωνική και αινιγματική απάντηση: «Νομίζω σας απάντησα».

Πορεία σύγκρουσης από το 2020

Σημειώνεται ότι ο κ. Κύρτσος είχε στηρίξει και υπογράψει το 2015 την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ, ήταν μάλιστα από τους πρώτους.

Ωστόσο τους τελευταίους μήνες, πολύ πιο εμφανώς ο κ. Κύρτσος δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία εφκράζοντας ουσιαστικά με πιο έντονο τρόπο επικριτικές θέσεις για τα θέματα αυτά που είχε ο ευρωβουλευτής από το φθινόπωρο του 2020, σε οτι αφορά τα ΜΜΜ, τις μεθόδους ιχνηλάτησης, την χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων κλπ.

Ουσιαστικά από την άνοιξη του 2021 ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον Γιώργο Κύρτσο υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων, απόλυτο ψυχικό χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών και ένα οιωνεί εχθρικό κλίμα.

Αποκορύφωμα ήταν το γεγονός ότι πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Κύρτσος μέσω των social media είχε καταγγείλει ότι τον έχουν κόψει από τον τηλεοπτικό αέρα στην ΕΡΤ λόγω των απόψεών του.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η πορεία σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και κ. Κύρτσου έτσι όπως εξελίσσεται δύσκολα θα μπορέσει να οδηγήσει σε κάποιο συμβιβασμό τις δύο πλευρές.