Οι καμήλες, αυτά τα υπερήφανα, πεισματάρικα ζώα τα οποία λάτρεψε η Εσθήρ για την… τρυφερότητα και την καλοσύνη την οποία επέδειξαν στο πρόσωπό της στη διάρκεια ταξιδιού στη Σαουδική Αραβία, στρέφουν τα κεφάλια τους ξαφνιασμένες.

Οι αμμόλοφοι στη χώρα που κυβερνάει ο πάνσκληρος πρίγκιψ Μπιν Σαλμάν (πολλοί όμως ισχυροί ηγέτες του κόσμου λόγω της θέσεώς του σπεύδουν να τον επισκεφθούν και να συνομιλήσουν μαζί του) έχουν καλυφθεί από ένα βαρύ πέπλο χιονιού.

Η παιδική μου φίλη, η οποία δείχνει πάντα μια… ποιητική διάθεση όταν βλέπει το χιόνι να πέφτει (συνηθισμένη από τα φημισμένα χιονοδρομικά spots της Ελβετίας και της Γαλλίας), παρομοίασε το κατάλευκο στρώμα πάνω στους πασίγνωστους αμμόλοφους με πανάκριβα στο χρώμα της αγνότητας βιζόν παλτό, αξίας χιλιάδων ευρώ, που συνηθίζει να αγοράζει από τους οίκους Rivoli και Fendi.

Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι τράβηξε το βλέμμα του από το χιονισμένο τοπίο που είχε ζωγραφίσει ένας από τους μεγαλύτερους ιάπωνες εικαστικούς. Ο πίνακας που κρεμόταν πάνω από το κρυστάλλινο, σχεδόν διάφανο μπαρ με την υπογραφή Utagawa Hiroshige στοίχιζε μια αστρονομική τιμή.

Ο φημισμένος για τις γνώσεις και επιλογές του στους κύκλους των μεγαλοεφοπλιστών και κορυφαίων επιχειρηματιών συλλέκτης (συνηθίζει να τους συμβουλεύει μάλιστα αρκετές φορές για τις αγορές τους) υπενθύμισε στην αφελή πλην… τιμία Εσθήρ την περιπέτειά της στις ερήμους και τους αμμόλοφους της Saudi Arabia, όταν αποφάσισε να «σκαρφαλώσει» με δωδεκάποντα Versace mule (κάτι σαν τα ροζ που κυκλοφορεί για τη φετινή άνοιξη και καλοκαίρι η Donatella) στην πλάτη της καμήλας με την ονομασία Καλντέρα.