Ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, απαντάει στο γιατί δεν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα στο σημείο που έγινε το φριχτό τροχαίο που στέρησε τη ζωή του Τζώρτζη Μονογυιού, στη Βούλα.

Ο κ. Πατούλης, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Τζώρτζη Μονογυιού, ανέφερε ότι ο δρόμος στον οποίο συνέβη το ανατριχιαστικό τροχαίο ήταν εντός αστικού ιστού με όριο 50 χιλιόμετρα.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην οδική κυκλοφορία και γι’ αυτό βλέπετε μεγάλες ασφαλτοστρώσεις και φωτισμούς LED, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει όλοι μας να ξέρουμε ότι έχουμε ένα εργαλείο όταν χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο και θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες στο πώς το χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας, όπως  η Συγγρού και η Κηφισίας σε κάποιο σημείο, όπου εκεί κανείς μπορεί να κινείται με υψηλές ταχύτητες. Υπάρχουν και δρόμοι εντός αστικού ιστού, που το όριο τους είναι τα 50 χιλιόμετρα» είπε.

Επιπλέον, σχολίασε πως το συγκεκριμένο μοντέλο της Ferrari θέλει ειδική εμπειρία. «Αντιλαμβάνεστε ότι θέλει ειδική εκπαίδευση και να γίνει κατανοητό ότι εδώ δεν έχουμε δρόμους που να δίνουν την δυνατότητα να πας σε μία πίστα να τρέξεις. Θέλει τεράστια εμπειρία και εκπαίδευση. Αν αυτό το όχημα ήταν στα Λιμανάκια, αντιλαμβάνεστε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί;» διερωτήθηκε και τόνισε πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία, που δεν έχουν πάρει τόση δημόσια έκταση.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε γενικά στη συμπεριφορά των οδηγών, κάνοντας έκκληση για προσεκτική οδήγηση.

«Όταν λέμε ότι είναι δρόμος που περνάει από κατοικίες δεν μπορεί να παίρνει το εργαλείο στα χέρια του και να σκοτώνει ανθρώπους. Τι θέλουμε; Να κάνουμε μία σιδερόφραχτη πόλη επειδή κάποιοι παίρνουνε τα εργαλεία στα χέρια τους και δεν ξέρουν να τα χρησιμοποιούν; Δεν μιλάω για τη συγκεκριμένη υπόθεση» ξεκαθάρισε.

Τέλος, το μήνυμά του ήταν πως όσοι κινούνται με τέτοια οχήματα να μην νιώθουν πως έχουν τη δύναμη του κόσμου στα χέρια τους. «Θέλουμε να προσέχουμε, να είμαστε εκπαιδευμένοι οδηγοί και σοβαροί».

Δείτε όσα είπε