ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ παρουσιάζει:

Oυίνστον Τσώρτσιλ

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Η «Βίβλος» της πιο φοβερής σύρραξης στην Ιστορία.

Ο τρίτος τόμος του μεγαλειώδους έργου που τιμήθηκε με το Βραβείο Νομπέλ.
Ο «πατέρας της νίκης» με εκπληκτική δεξιοτεχνία, αναβιώνει την ιστορία του πολέμου.

Η άνοδος του Χίτλερ, τα αίτια και οι αφορμές που οδήγησαν στη σύγκρουση, οι κρίσιμες αποφάσεις, οι κίνδυνοι και οι θυσίες, και όλα τα καθοριστικά γεγονότα, από το 1939 μέχρι το 1945.

Σε πολυτελείς σκηρόδετες εκδόσεις.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος με τα μάτια του Τσώρτσιλ.

«Ισως να είμαι ο μόνος που έζησε και τα δύο κατακλυσμιαία γεγονότα της καταγεγραμμένης ιστορίας έχοντας υπηρετήσει σε υψηλά αξιώματα. Ενώ όμως στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατείχα υπεύθυνα αλλά δευτερευούσης σημασίας αξιώματα, στον δεύτερο πόλεμο με τη Γερμανία, για περισσότερο από πέντε χρόνια, υπηρέτησα ως επικεφαλής της κυβέρνησης της αυτού Μεγαλειότητας. Ως εκ τούτου, γράφω από διαφορετική σκοπιά και με μεγαλύτερη εγκυρότητα από όση ήταν εφικτή στα πρώτα μου βιβλία. Ετσι αποφεύγω να χαρακτηρίσω το βιβλίο αυτό ως ιστορικό, καθώς αυτό είναι καθήκον μιας άλλης γενιάς, αλλά μπορώ να βεβαιώσω υπεύθυνα ότι αποτελεί μια συμβολή στην καταγραφή της ιστορίας που θα είναι χρήσιμη για το μέλλον», γράφει στον πρόλογο του έργου του που ξεπερνά κατά πολύ τις χίλιες σελίδες.

Ο Σερ Ουίνστον Λέοναρντ Σπένσερ Τσώρτσιλ δεν ήταν φυσικά ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ο «πατέρας της νίκης» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο μοιραίος άνθρωπος για τον Χίτλερ,  που μόνος και εναντίον όλων κινητοποίησε τελικά την Αγγλία και την Αμερική στη φοβερότερη σύρραξη της ιστορίας, υπήρξε, μεταξύ πολλών άλλων, σπουδαίος ιστοριογράφος. Και ασφαλώς ο μοναδικός που η ιδιότητα του κατόχου του Βραβείου Νομπέλ υπήρξε δευτερεύουσα σε σημασία στο βιογραφικό του. Ομως το βιβλίο για το οποία έλαβε το Βραβείο Νομπέλ το 1953 δεν είναι: πρόκειται για το κορυφαίο απόλυτο έργο αναφοράς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βιβλίο που αντίστοιχό του ούτε υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Το βιβλίο πάνω στο οποίο «πάτησε» έκτοτε η παγκόσμια ιστοριογραφία του Πολέμου και η ενδελεχής κατανόηση των μεγάλων και μικρών στιγμών του, των κινδύνων και των θυσιών, των όσων παίχτηκαν για το μέλλον του κόσμου στην πιο φοβερή εποχή, από το 1939 μέχρι το 1945. Χωρίς τον Τσώρτσιλ, ούτε το τέλος της θα ήταν ίδιο, αλλά ούτε και η γνώση μας γι’ αυτήν.

Εγραψαν

Η καταγραφή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τον Τσώρτσιλ είναι -και θα παραμείνει- ένα καθοριστικό έργο. Σαφές και δραματικό, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως μια μεγαλειώδης ιστορική ανασύνθεση και ένα διαχρονικό έργο.

Daily Telegraph

Ο Τσώρτσιλ, με εκπληκτική δεξιοτεχνία, παρουσιάζει το κλίμα που επικρατούσε μεταξύ των υψηλά ιστάμενων της εποχής κάνοντας τον αναγνώστη να νιώθει ότι στέκεται πίσω του και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα πάνω από τον ώμο του.

Listener

 

Δεν είναι απλώς μια ιστορική καταγραφή είναι πολύ περισσότερο η αναβίωση της ιστορίας. Μια ιστορία που γράφεται ενώ ο αφηγητής βρίσκεται ακόμη υπό την επίδραση της αγωνίας και του σοκ της φονικής σύρραξης.

Εvening Standard

 

Μαζί

Ηarper’s Bazaar

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο

Η Adriana Lima φωτογραφίζεται για το Harper’s Bazaar Greece με σύνολα που εντυπωσιάζουν.

Οι τάσεις που θα επικρατήσουν τη νέα σεζόν.

Η μόδα αγαπάει τα κλασικά κομμάτια σε μαύρο χρώμα.

Το νέο καταφύγιο της Ναόμι Γουότς στο Μόντοκ.

 

Και

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25 (Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Ουίνστον Τσώρτσιλ, Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος #3»: €2,25)