Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχουν επικεντρωθεί άπαντες στον Ολυμπιακό, με τον Πέδρο Μαρτίνς να καταστρώνει τα πλάνα του για την αυριανή αναμέτρηση στη Λεωφόρο. (16/1, 19:30).

Οι Πειραιώτες, όπως ανέφερε ο Πορτογάλος προπονητής στις δηλώσεις του, έχουν ξεπεράσει πλήρως την περιπέτεια του κορωνοϊού και είναι να επιστρέψουν στη δράση. Μια επιστροφή που συνοδεύεται με ντέρμπι, με τους πρωταθλητές να θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας από την ΑΕΚ (+9), που ακολουθεί στη δεύτερη θέση και αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ.

Οσοι «ερυθρόλευκοι» νόσησαν από Covid-19 έχουν επιστρέψει και βρίσκονται στη διάθεση του Ιβηρα τεχνικού για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο μοναδικός που δεν υπολογίζεται για το ντέρμπι είναι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο οποίος ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που υπέστη στο ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (0-0). Ο Πέδρο Μαρτίνς έχοντας την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών του στη διάθεσή του, καταστρώνει τα πλάνα του για την αναμέτρηση στη Λεωφόρο και ψάχνει τον τρόπο για να φύγουν οι Πειραιώτες με τη νίκη από την έδρα του αιώνιου αντιπάλου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πορτογάλος τεχνικός καταλήγει σε σχήμα με τέσσερις στην άμυνα και τον Ματιέ Βαλμπουενά στον ρόλο του οργανωτή. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του στη Λεωφόρο με τον Τόμας Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ, απόντος του τραυματία Ανδρέα Μπουχαλάκη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι οι Μαντί Καμαρά και Γιαν Εμβιλά, με τον Μαρτίνς να σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει στη βασική 11άδα τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος σε ρόλο «10αριού» μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα και ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στην ποιότητα και την εμπειρία του Γάλλου. Οσον αφορά στα δύο άκρα της επιθετικής γραμμής, δεδομένων των απουσιών των Ονιεκούρου και Ροντρίγκες που βρίσκονται στο Κόπα Αφρικα, θα είναι οι Μασούρας και Λόπες, με τον Ελ Αραμπί να έχει το προβάδισμα για την κορυφή της επίθεσης.

Όλα, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσουν στο μυαλό του Πορτογάλου προπονητή λίγες ώρες πριν την έναρξη του ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στη δράση μετά από 10 ημέρες και το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη (0-0). Οι Πειραιώτες είδαν το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης να αναβάλλεται  λόγω Covid, με τους Ερυθρόλευκους να ψάχνουν στη Λεωφόρο μια ακόμα νίκη, που θα τους βοηθήσει πολύ τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, ενόψει των δύσκολων και συνεχόμενων αναμετρήσεων που ακολουθούν.