Ταλαιπωρήθηκε πολύ ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα. Ο κορωνοϊός και οι τραυματισμοί ανάγκασαν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μην υπολογίζει σε βασικούς και καθοριστικούς ποδοσφαιριστές, απουσίες που δεν φάνηκαν στο ματς με τον Αρη αλλά σίγουρα επηρέασαν τον Παναθηναϊκό στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο.

Εκεί που απουσίαζαν συνολικά τέσσερα βασικά στελέχη. Οι Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Ρούμπεν και Καρλίτος δεν ήταν διαθέσιμοι (ο Ρούμπεν έπαιξε για λίγα λεπτά) αλλά όλοι τους θα επιστρέψουν την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Λύνοντας τα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εν όψει του μεγάλου ματς που προφανώς θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

Στη μεσαία γραμμή θα υπάρξει και πάλι η τριάδα που έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Και που με αυτούς τους τρεις μαζί στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός έκανε σερί νικών και κατάφερε να αναρριχηθεί βαθμολογικά, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ο Ρούμπεν θα είναι και πάλι ο αμυντικός μέσος, με τους Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες μπροστά του σαν «οχτάρια». Μια τριάδα… καθρέφτης απέναντι σε εκείνη με την οποία θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου.

Επιπλέον, στη διάθεση του Γιοβάνοβιτς είναι πλέον και ο Χουάνκαρ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη γάμπα που τον άφησαν εκτός του αγώνα στο Πανθεσσαλικό, προπονήθηκε κανονικά και θα επιστρέψει στην ενδεκάδα. Είναι σημαντική η επιστροφή του από τη στιγμή που και ο Σάντσες είδε την κόκκινη κάρτα κόντρα στον Βόλο με αποτέλεσμα να μειωθούν οι επιλογές του Γιοβάνοβιτς στα άκρα. Τώρα θα δούμε τον Χουάνκαρ στα αριστερά, ενώ ο Κώτσιρας θα παραμείνει στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού.

Σημαντική είναι και η επιστροφή του Καρλίτος, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Μακέντα μοιάζει να μη βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση. Ο Ισπανός θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στα άκρα θα βρίσκονται οι Αϊτόρ και Παλάσιος. Επί της ουσίας και με εξαίρεση τη θέση του δεξιού μπακ που εναλλάσσονται οι Κώτσιρας και Σάντσες, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με τους ίδιους παίκτες που έκαναν το σερί του Δεκεμβρίου. Συνδυάζοντας καλές εμφανίσεις με αποτελέσματα.