ΠΟΥ – Τι λέει για τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό – Τι εμβόλια χρειαζόμαστε

Τα εμβόλια θα πρέπει να προσφέρουν «ευρεία, ισχυρή και μακροπρόθεσμη» προστασία

Ο επαναλαμβανόμενος αναμνηστικός εμβολιασμός κατά της Covid-19 δεν είναι βιώσιμη τακτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοίνωσε την Τρίτη μια τεχνική συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα εμβόλια κατά της Όμικρον.

Να μειωθεί η ανάγκη

Τα εμβόλια θα πρέπει να προσφέρουν «ευρεία, ισχυρή και μακροπρόθεσμη» προστασία προκειμένου να μειωθεί η ανάγκη για αναμνηστικές δόσεις, αναφέρει η τεχνική επιτροπή για τα εμβόλια σε ανακοίνωση που εστάλη στους δημοσιογράφους.

«Η σύνθεση των υφιστάμενων εμβολίων Covid-19 ενδέχεται να χρειαστεί τροποποίηση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι συνεχίζουν να προσφέρουν τα επίπεδα προστασίας που συστήνει ο ΠΟΥ έναντι της λοίμωξης και της ασθένειας από παραλλαγές ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων της Όμικρον και των μελλοντικών παραλλαγών» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ρεκόρ κρουσμάτων

Την ίδια ώρα, σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων σε Γερμανία και Αυστρία, 80.430 και 18.427 μολύνσεις αντίστοιχα. Παράλληλα, στη Γαλλία αυξάνονται αρκετά οι νοσηλείες, φτάνοντας τις 23.371 -εκ των οποίων οι 3.969 σε ΜΕΘ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk