Η υπόθεση Τζόκοβιτς παραμένει στην κορυφή της αθλητικής (και όχι μόνο) επικαιρότητας , όπως στην κορυφή του παγκοσμίου τένις βρίσκεται ο Σέρβος τενίστας. Το… σίριαλ με την κράτηση του Νόλε στην Αυστραλία, το ενδεχόμενο απέλασής του και το αν τελικά θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Open έχει εξελιχθεί σε θέμα με μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις λόγω φυσικά και της δημοφιλίας του Τζόκοβιτς.

Την στιγμή λοιπόν που όλοι περιμένουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων στην Αυστραλία, η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς κάλεσε τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου να δώσει εξηγήσεις για ένα μείζον θέμα.

Την παρουσία του σε δύο δημόσιες εκδηλώσεις, την περίοδο που ο Τζόκοβιτς (κατά δήλωση του) νοσούσε με κορωνοϊό. Δύο εμφανίσεις τις οποίες έχει παραδεχθεί με δηλώσεις του ο Σέρβος σταρ, με την πρωθυπουργό της Σερβίας να τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω η απόφαση ν’ ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Η αβεβαιότητα που επικρατεί δεν κάνει καλό ούτε στον Τζόκοβιτς αλλά ούτε και στο τουρνουά.

Εγώ δεν είμαι αισόδοξη ούτε απαισιόδοξη για την υπόθεση, αλλά σε ότι αφορά τις δημόσιες εμφανίσεις του Τζόκοβιτς ένα είναι σίγουρο. Παραβίασε τους νόμους καθώς ήταν θετικός στον κοροναϊό και έκανε δύο δημόσιες εμφανίσεις.

Πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις. Δεν γνωρίζω πότε έμαθε ότι είναι θετικός, αλλά πρέπει να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες».

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο αμφισβητείται η ημερομηνία διενέργειας του PCR τεστ που έκανε ο Σέρβος τενίστας. Πάντα με βάση το σχετικό ρεπορτάζ, ο Τζόκοβιτς έκανε το τεστ στις 26 Δεκεμβρίου και όχι στις 16, όπως είχε ισχυριστεί η πλευρά του κορυφαίου αθλητή.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι πότε έκανε το τεστ ο Τζόκοβιτς και όλοι περιμένουν τις εξελίξεις και την απόφαση του δικαστηρίου στην Αυστραλία.