Στα μεγάλα προβλήματα σε όλη σχεδόν τη χώρα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Διομήδης», αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, επισημαίνοντας ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή.

«Είναι συσσωρευμένα τα φαινόμενα σε όλο τον ελλαδικό χώρο, έχουμε τη διαχείριση πολλαπλών κρίσεων. Όλο το επιχειρησιακό σύστημα δοκιμάζεται. Ο Διομήδης χτύπησε τη Μαγνησία, πέρασε από τη Λάρισα, είχα πρόβλημα στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, αλλά ευτυχώς εκεί άρχισαν οι χιονοπτώσεις, και έτσι μειώθηκε η βροχή. Σταθήκαμε τυχεροί. Στη Μαγνησία τα προβλήματα εντοπίζονται στο Πήλιο. Μεγάλο είναι το πρόβλημα και στα Φάρσαλα», είπε ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στο MEGA.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή

«Στην Εύβοια τα καμένα είναι στο βορειότερο κομμάτι, που δεν έχει πολλές βροχές. Το ανατολικό κομμάτι δέχεται βροχοπτώσεις. Εκεί πρέπει να υπάρχει προσοχή για κατολισθήσεις», τόνισε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, στη Φλώρινα η χιονόπτωση συνεχίζεται, με το χιόνι να φτάνει ακόμα και τα 30 εκατοστά στο κέντρο της πόλης. Εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Η ολισθηρότητα του εδάφους είναι μεγάλη, ενώ η θερμοκρασία νωρίς το πρωί ήταν στους -2 βαθμούς Κελσίου.