Κορωνοϊός – Μειωμένα σήμερα τα κρούσματα – Προς παράταση τα μέτρα περιορισμού

Τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι το πρωί της Τετάρτης υπολογίζονται στα 16.000 κρούσματα κοροναϊού, αριθμός που δείχνει μείωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Αισθητά μειωμένα αναμένεται να είναι τα σημερινά κρούσματα κοροναϊού την ώρα μάλιστα που η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει στις 14:00 ώστε να αποφανθεί σχετικά με την εισήγησή της για παράταση ή όχι των μέτρων περιορισμού του πανδημικού κύματος που επιβλήθηκαν την περίοδο των γιορτών.

Συγκεκριμένα, τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι το πρωί της Τετάρτης υπολογίζονται στα 16.000 κρούσματα κοροναϊού, αριθμός που δείχνει μείωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη Τετάρτη τα κρούσματα είναι μειωμένα κατά 50%. Με τα δεδομένα αυτά, εκτιμάται ότι σήμερα τα θετικά τεστ θα κινηθούν περίπου στις 25-26.000.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 32.694 νέα κρούσματα.

Συνεδριάζει η Επιτροπή –Παράταση των μέτρων μέχρι τέλος του μήνα

Στο μεταξύ στην εισήγησή της για την παράταση ή όχι των μέτρων περιορισμού της πανδημίας αναμένεται να καταλήξει σήμερα η Επιτροπή των επιδημιολόγων, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από τις 30 Δεκεμβρίου και θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 16 του Ιανουαρίου, αναμένεται να πάρουν παράταση έως το τέλος του μήνα και θα επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk