Οι χρυσαφένιες αχτίδες του ήλιου εγκαταλείπουν τα παιχνίδια με τα χρώματα στο έργο του Πάμπλο και ξεκινούν καινούργια με τους «Lovers in pink» του Μαρκ Σαγκάλ.

Οι καινούργιοι billionaires (ανάμεσά τους και Φιλιππινέζοι) αγοράζουν τέχνη, πολλή τέχνη, μας έλεγε στέλεχος της Goldman Sachs, το οποίο άφησε πίσω του το βροχερό Λονδίνο για να εγκατασταθεί στο Μιλάνο.

Η Θέκλα δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της όταν άκουσε τα νέα για τη μετακόμιση του στενού της φίλου. «Μμμ! Τι Μιλάνο, τι Merano» αναφώνησε ενθουσιασμένη! Η γυναίκα με τα πλούσια, κατακόκκινα μακριά μαλλιά είναι γνωστό ότι συνδυάζει τις επισκέψεις της στην ιταλική πόλη της μόδας με τα πανάκριβα beauty treatments – αγαπημένου των ελλήνων ισχυρών του χρήματος – Spa.

Ο νεαρός τραπεζίτης έλεγε στη Θέκλα ότι πολλοί έλληνες επιχειρηματίες, τραπεζίτες, επιστήμονες, επιστρέφουν στην Αθήνα ή εγκαθίστανται μόνιμα στο ηλιόλουστο πάντα Μονακό.

Νομίζω ότι η αριστοκρατική Βασιλίσσης Σοφίας θα «αναδειχθεί» σε νέα Belgravia ή Chelsea για όλους εκείνους που γυρίζουν πίσω. Η Ευρώπη γερνάει, διατηρεί όμως κάτι το chic αν σκεφθείς ότι οι νέοι πολυεκατομμυριούχοι είναι ολίγον… βλαχομπαρόκ.

Η Βασιλίσσης Σοφίας κερδίζει ακόμα και αυτούς τους τούρκους μεγαλοεπιχειρηματίες που ακολουθώντας τα βήματα του διάσημου συμπατριώτη τους… Salt Bae, εγκαταλείπουν την εξαθλιωμένη πλέον Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Προβλέπω ότι και οι ινδονήσιοι, φιλιππινέζοι, σιγκαπουριανοί κροίσοι θα αγοράσουν διαμερίσματα στην ιστορική λεωφόρο με τα λαμπερά, ψηλοτάβανα διαμερίσματα που «μυρίζουν» γαρδένια και Emperor red tea.