Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη Μαγνησία για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και γνώρισε την ήττα από τον τοπικό Βόλο με 3-1.

Η ήττα από το Βόλο ήταν η έκτη σε σύνολο δεκαέξι αγώνων που έχουν δώσει οι Πράσινοι μέχρι τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, και έτσι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ 34 χρόνων, που χρονολογείται από τη σεζόν 1987-88.

Έτσι λοιπόν, την αγωνιστική περίοδο 1987-88 ο Παναθηναϊκός μέχρι και τη 16η αγωνιστική είχε ηττηθεί την 1η αγωνιστική εκτός έδρας από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 1-0, την 3η αγωνιστική πάλι εκτός με 1-0 από τον Πανσερραϊκό. Επίσης, την 9η αγωνιστική είχε αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Άρη και είχε ηττηθεί και πάλι με το ίδιο σκορ, όπως και τις προηγούμενες φορές.

Η πρώτη εντός έδρας ήττα εκείνης της σεζόν είχε έρθει την 11η αγωνιστική από τον ΟΦΗ με το ευρύ σκορ 5-2. Τη 12η αγωνιστική είχε ηττηθεί στη Λάρισα από την ΑΕΛ με 2-1 και τη 16η αγωνιστική είχε αντιμετωπίσει το Λεβαδειακό εκτός έδρας χάνοντας και πάλι με 2-1.