Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων σήμερα που όπως επεσήμανε έγινε με γνώμονα τους αυστηρούς ελέγχους.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι αριθμός των τεστ που διατέθηκαν κατέγραψε ρεκόρ. Πάνω από 15.000 τεστ βγήκαν θετικά γεγονός που βοηθά στην ιχνηλάτιση. Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως θα συνεχιστούν τα τεστ ενώ δεν υπάρχει ζήτημα με την επάρκειά τους.

Στα σχολεία αναμένεται να υπάρξουν κενά στους εκπαιδευτικούς, τα οποία εμφανίστηκαν από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας και για αυτόν τον λόγο θα γίνουν αναδιαμορφώσεις στο πρόγραμμα αλλά και προσλήψεις για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών που θα βρίσκονται σε καραντίνα λόγω νόσησης. Ήδη σήμερα προχώρησαν 850 προσλήψεις.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, υπάρχει πάντα η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης

ΕΣΥ

Παρά την έκρηξη κρουσμάτων με την Όμικρον η πίεση στο ΕΣΥ εντοπίζεται κυρίως στις απλές κλίνες. Από σήμερα οι μεγάλες κλινικές στην Αθήνα θα διαθέσουν από 300 έως 400 κλίνες στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι μικρότερες κλινικές θα στηρίξουν με το προσωπικό τους για να καλύψουν κενά που παρουσιάζονται στο νοσηλευτικό προσωπικό στο ΕΣΥ. Την ίδια στιγμή ξεκινά και η επίταξη ιδιωτών γιατρών από την Τετάρτη

Περισσότερα σε λίγο…