Κορωνοϊός – Τρίτη σε κρούσματα και έκτη σε θανάτους η Ελλάδα στην Ευρώπη

Στις χειρότερες θέσεις βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με τα κρούσματα και τους θανάτους από κοροναϊό στην Ευρώπη

Η έξαρση της Όμικρον έχει φέρει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ευρώπη ενώ και τα στοιχεία για τους θανάτους είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων επτά ημερών (Worldometer), η χώρα μας κατέχει την τρίτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Όπως αναφέρει το iatronet.gr, στην πρώτη βρίσκεται η Ιρλανδία με 28.287 νέες μολύνσεις και ακολουθούν η Γαλλία (23.494) και πολύ κοντά η Ελλάδα (23.246).

Οι υπόλοιπες χώρες – μέλη απέχουν σημαντικά, με εξαίρεση τη Δανία η οποία έχει 21.633 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Η Πορτογαλία έχει 18.533 κρούσματα, την Ισπανία 16.608, την Αυστρία 4.745 και τη Γερμανία μόλις 3.349.

Ενδεικτικό του υψηλού ιικού φορτίου της χώρας είναι πως το Ηνωμένο Βασίλειο, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, βρίσκεται πολύ πιο κάτω από την Ελλάδα, με 18.293 νέες λοιμώξεις ανά εκατομμύριο.

Την τελευταία εβδομάδα του 2021 (25 έως 31 Δεκεμβρίου), είχαν καταγραφεί στη χώρα μας 146.610 κρούσματα, αριθμός ο οποίος εκτοξεύτηκε στα 240.501 την πρώτη εβδομάδα του 2022 (1 έως 7 Ιανουαρίου). Πρόκειται για αύξηση 64% μέσα σε επτά μόλις μέρες.

Κρούσματα – θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού (επταήμερο)


Θάνατοι

Πολύ ψηλά παραμένει η χώρα μας και σε θανάτους ασθενών με CoViD. Το τελευταίο επταήμερο έχει 46 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, κατέχοντας την έκτη θέση πίσω από τη Βουλγαρία (75 θάνατοι), την Κροατία (66), την Πολωνία (63), την Ουγγαρία (62) και τη Σλοβακία (48).

Αξίζει να σημειωθεί πως χώρες με τις οποίες η Ελλάδα συγκρίνεται ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, έχουν πολύ λιγότερους θανάτους, γεγονός το οποίο προκαλεί ερωτήματα επί αρκετούς μήνες.

Ενδεικτικό είναι ότι η Γαλλία, με την οποία έχουμε αναλογικά τα ίδια κρούσματα, έχει μόλις 22 θανάτους ανά εκατομμύριο, δηλαδή λιγότερους από τους μισούς.

Πολύ πιο έντονη είναι η διαφορά με τη Δανία, η οποία έχει παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων, αλλά μόλις 13 θανάτους ανά εκατομμύριο.

Τεράστια είναι η διαφορά, σε βάρος της χώρας μας, με την Πορτογαλία (11 θάνατοι ανά εκατομμύριο) και με την Ισπανία (10 θάνατοι).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk