Νέα γκέλα για την Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί έφτασαν κοντά στη νίκη απέναντι στη Γρανάδα, η αποβολή του Γκάβι όμως έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους που κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό (1-1) με γκολ στο 89′. Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα για τον Ντάνι Άλβες που έδωσε ασίστ.

Μόλις στο 8′ ο Ντε Γιονγκ σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Γκάβι και στο 16′ ο Ολλανδός επιθετικός έφτασε κοντά στο γκολ με τακουνάκι. Στο 26′ ο Τερ Στέγκεν έσωσε την Μπαρτσελόνα με μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ματσίς που κόνταραρε και τα γκολ ήρθαν τελικά στο δεύτερο μέρος.

Στο 56′ ο Άλβες έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Λουκ Ντε Γιονγκ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Μπάρτσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η τελευταία ασίστ του Βραζιλιάνου μπακ με τα μπλαουγκράνα ήταν και πάλι κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, με αποδέκτη τότε τον Σουάρες.

Η φάση που άλλαξε το παιχνίδι συνέβη στο 79′ όταν ο Γκάβι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και δέκα λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Σε φάση διαρκείας μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πουέρτας με σουτ έκανε το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού στις καθυστερήσεις ο Μοντόρο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν σε σπουδαία ευκαιρία.

ΓΡΑΝΑΔΑ: Μαξιμιάνο, Ντίαθ (67’ Ντουάρτε), Κίνι (83’ Εσκουδέρο), Νέβα (84’ Μπάκα), Τορέντε, Γκοναλόν (61’ Μοντόρο), Πουέρτας, Μίγια, Ματσίς (67’ Κογιάδο), Μολίνα, Σουάρεθ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Γκαρσία (54’ Λενγκλέ), Άλμπα, Άλβες, Μπούσκετς, Νίκο Γκονζάλες, Ντεμπελέ (81’ Άλβαρο Σανθ), Γκάβι, Τζουτγκλά (59’ Ντεπάι), Λ.Ντε Γιογκ (59’ Αμπντέ).