Μέχρι το 87′ η Ντόρτμουντ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά με χάρη σε γκολ του Μαχούντ Νταχούντ στο 90′, έκανε επική ανατροπή και πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 για την 18η αγωνιστική της Bundesliga.

Έτσι, οι Βεστφαλοί παρέμειναν στη 2η θέση φτάνοντας τους 37 βαθμούς και συνεχίζουν να… καταδιώκουν την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, καθώς βρίσκονται στο -6 από την κορυφή.

Η Μπορούσια δεν το έβαλε κάτω και με τους τρεις βαθμούς που πήρε στο πρώτο της ματς μέσα στο 2022 μείωσε στο -6 από την πρωτοπόρο Μπάγερν, η οποία στο εναρκτήριο ματς της 18ης αγωνιστικής είχε ηττηθεί με 1-2 από την Γκλάντμπαχ στην «Αλιάνζ Αρένα».

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πολύ κοντά σε μία μεγάλη νίκη, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε το βαθμό! Με αυτό τον τρόπο διεκόπη το σερί των τριών σερί νικών που είχε -και 6 στα τελευταία επτά ματς- κι έχασαν τεράστια ευκαιρία να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι της κατάκτησης της 4ης θέσης.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τσάντλερ, Εντικά, Χιντερέγκερ, Τούτα, Κόστιτς, Χρούστιτς (90+2’ Πατσιέντσια), Ρόντε (66’ Γιάκιτς), Λίντστρεμ (66’ Λάμερς), Μπορέ, Καμάντα (79’ Χασέμπε).

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Μενιέ, Τσαν, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλινγκχαμ, Μπραντ (65’ Αζάρ), Νταούντ, Ρόις (90+2’ Βίτσελ), Μάλεν, Χάαλαντ.