Οι Δήμοι στη μάχη κατά της πανδημίας

Με αμείωτους ρυθμούς και ανάλογα με τις δυνατότητες τους, Δήμοι από όλη τη χώρα δίνουν μάχη για την προστασία της Δημόσιας Υγείας είτε με την διενέργεια rapid tests είτε με κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως συμβαίνει στο Δήμο Γόρτυνας

Συνεχίζουν την προσπάθεια προστασίας της Δημόσιας Υγείας Δήμοι όλης της χώρας. Από την προσεχή εβδομάδα τα rapid tests, που μέχρι τώρα γίνονταν στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης θα διενεργούνται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αθανασίου Δασκαρόλη», επί της οδού Παπαφλέσσα.

Ο χώρος διεξαγωγής αλλάζει, προκειμένου να διευκολύνονται οι πολίτες κατά τη μετάβασή τους για εξέταση. Τα τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8:30 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Ο έλεγχος διενεργείται από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Εντωμεταξύ στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης συνεχίζονται οι έλεγχοι rapid tests και μοριακής ανίχνευσης για εμβολιασμένους, συμπτωματικούς και ειδική κατηγορία ασθενών, όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ.

Παράλληλα συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Αύριο Σάββατο 8 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου θα γίνονται έλεγχοι τις ώρες 09:00 με 14:00, στο ισόγειο του Δημοτικού Κτιρίου της Οδού Βενιζέλου 51.

Όλοι οι ανήλικοι οφείλουν να προσέρχονται είτε με κάποιον από τους γονείς είτε έχοντας υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον γονιό που θα αναφέρει ότι είναι σε γνώση του ότι το παιδί προσέρχεται για rapid τεστ και συναινεί για τη διενέργεια του τεστ. Θα γίνεται δεκτή υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr ή συμπληρωμένη δήλωση του νόμου 105, επικυρωμένη από ΚΕΠ.

Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις, γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ. Όσοι έχουν εμβολιαστεί επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί δεν δίνεται πλέον η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας με απόφαση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Τέλος, σε 30 εμβολιασμούς κατ’ οίκον, σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μοναχικοί ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικές δυσκολίες κλπ.) προχώρησε το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Χάρακα, παρουσία και του διευθυντή της δομής, Νίκου Δρακωνάκη, σε συνεργασία με το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Γόρτυνας. Η δημοτική αρχή εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς το Κ.Υ. Χάρακα και θα συνεχίσει την προσπάθεια, ώστε να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας από τον Sars-Cov-2 στον Δήμο.

Ενέργειες που φανερώνουν σύσσωμη την πρόθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνει ότι είναι δυνατόν για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk