Tηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι υπουργοί των Εξωτερικών, Ρωσίας και Τουρκίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με κυρίαρχο θέμα την έκρυθμη κατάσταση στο Καζακστάν, όπου επί τρεις ημέρες συνεχίζονται οι οργισμένες διαδηλώσεις που ξεκίνησαν ενάντια στο κύμα ακρίβειας στα καύσιμα και πήραν γρήγορα αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά.

Με την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στην χώρα να έχει ήδη ξεκινήσει, Λαβρόφ και Τσαβούσογλου, συζήτησαν για την κατάσταση στη χώρα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα hurriyetdailynews.

Νωρίτερα, ο Τσαβούσογλου αντάλλαξε απόψεις για τις εξελίξεις στη χώρα της Κεντρικής Ασίας με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν.

Δεν υπήρξαν περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών του Τσαβούσογλου με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, Λαβρόφ και Τσαβούσογλου, συζήτησαν επίσης για την επικείμενη συνάντηση Ρωσίας-ΝΑΤΟ στις 12 Ιανουαρίου στη Γενέυη, την  κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεβοβίνη και στον Καύκασο, καθώς και τις διμερείς σχέσεις.