Στη λαοφιλή ανηφόρα-κατηφόρα στο χωριό Γκστάαντ συναντιούνται πολλοί και διάφοροι. Ξένοι μεγιστάνες του πλούτου, jet setters, γαλαζοαίματοι, stars αλλά και έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Ο γηραιότερος από αυτούς, ο οποίος όταν εγκαταλείπει τις Ελβετικές Αλπεις κατηφορίζει πάντα στη Λωζάννη και στο Μόντε Κάρλο, θυμάται καθισμένος στο chalet του τις χρυσοφόρες εποχές με τον Γιάννη Λάτση να εμφανίζεται στο Gstaad Palace και να δημιουργεί πραγματικό χαμό με το κέφι, τα αστεία του, το εύστοχο χιούμορ και τη γενναιοδωρία του.

Η κόρη του Μαριάννα Λάτση και η εγγονή του Εριέττα βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στο Γκστάαντ, όπως και άλλοι έλληνες επιχειρηματίες και πλοιοκτήτες. Η νύχτα της Πρωτοχρονιάς είναι αυτή που τα πάντα ντύνονται στα χρώματα του λευκού, του χρυσού και της πλατίνας. Τα ιδιωτικά αεροπλάνα έχουν προσγειωθεί στο Γκστάαντ μεταφέροντας τους επιφανείς επισκέπτες, υπάρχουν όμως και εκείνα τα οποία χωρίς να χάσουν κάτι από την πολυτέλεια και τη λάμψη τους «μεταμορφώνονται» σε… εναέρια νοσοκομεία για πάμπλουτους νοσούντες.

Αν σε «χτυπήσει» σε κάποια βουνοκορφή ο κορωνοϊός (υπάρχουν εκεί επάνω ψηλά, ιδιωτικά clubs όπου υπάρχει συνωστισμός), σε μεταφέρουν με ασφάλεια σε όποιο νοσοκομείο επιλέξεις. Κάποιες πάντως νοσοκομειακές μονάδες κοντά, πολύ κοντά στα top χιονοδρομικά spots, πληροφορούμαι ότι είναι… φίσκα! Χρειάζεται προσοχή! Η COVID-19 σε «αιχμαλωτίζει» ακόμα και στις πλατινένιες βουνοπλαγιές…