Τη νέα, δυναμική εποχή της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας σηματοδοτεί ο όμιλος Avramar, ο οποίος κατάφερε να ενώσει κάτω από την ίδια στέγη τις ηγέτιδες δυνάμεις του κλάδου σε Ελλάδα και Ισπανία: τις εταιρείες Ανδρομέδα, Σελόντα, Νηρεύς και την εταιρεία τροφών Περσεύς. Mέσα από ένα στοχευμένο επενδυτικό πλάνο, η Avramar επιχειρεί να θέσει τις βάσεις για έναν νέο κύκλο δυναμικής ανάπτυξης, δίνοντας παράλληλα νέα πνοή στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια. Εξάλλου, το όνομά της αποτελεί συνδυασμό της ελληνικής λέξης «ΑΥΡΑ», δηλαδή «απαλός αέρας», και της ισπανικής λέξης «MAR» που σημαίνει «θάλασσα», συνθέτει ουσιαστικά όχι μόνο την τεχνογνωσία και τις καλύτερες πρακτικές από κάθε εταιρεία, αλλά και τις δύο μεγαλύτερες αγορές στη Μεσόγειο, Ελλάδα και Ισπανία.

Καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή

Στόχος της Αvramar είναι να φέρει τη Μεσόγειο στα τραπέζια των καταναλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας καλύτερα ψάρια για καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή. Να προάγει την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη μέσω ποιοτικών προϊόντων και μιας βιώσιμης επιχειρηματικής δραστηριότητας προσανατολισμένης προς το μέλλον.

Το πενταετές πλάνο ανάπτυξης, για το οποίο ο Ομιλος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι θα έχει την πλήρη στήριξη και τη συνεργασία του ευρύτερου θεσμικού συστήματος, προβλέπει υψηλές επενδύσεις. Στόχος είναι η δημιουργία μιας πλήρως καθετοποιημένης και ολοκληρωμένης αλυσίδας αξίας, η οποία ακολουθεί τη λογική «από το γόνο στο πιάτο».

Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ιχνηλάτηση των προϊόντων της, τόσο για τους πελάτες όσο και για τον τελικό καταναλωτή. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει επίσης η θετική μακροπρόθεσμη τάση που αφορά στην κατανάλωση ψαριών ως μέρος μιας υγιούς και ισορροπημένης διατροφής. Παράλληλα, ο Ομιλος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης πιο αποδοτικών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, ενώ επενδύει τόσο στα βασικά, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών και εξοπλισμού ασφαλείας, όσο και στη μελλοντική του τεχνολογική εξέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εξωστρέφεια, η ανάλυση και η κατανόηση των αγορών που στοχεύει η Αvramar οδήγησαν και στη στρατηγική επέκτασης της εκτροφής σε νέα είδη. Ετσι το μεσογειακό μενού εμπλουτίζεται περαιτέρω, πέρα από τα δύο δημοφιλή είδη, τσιπούρα και λαβράκι, με τον κρανιό και το φαγκρί.

Κυκλοφορία νέων προϊόντων

Στο ίδιο πλαίσιο εξάλλου, εντάσσεται η προώθηση και κυκλοφορία νέων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας ώστε η κατανάλωση ψαριού να γίνει πιο εύκολη και εύχρηστη για τον καταναλωτή. Οπως για παράδειγμα, ψάρια ολόκληρα ή φιλεταρισμένα χωρίς κόκαλα, έτοιμα για μαγείρεμα σε μοντέρνες και εύχρηστες συσκευασίες. Η εταιρεία παράλληλα προσπαθεί διαρκώς να δραστηριοποιείται σε νέες αγορές και να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της με καινοτόμες και ελκυστικές προσφορές, με όραμα να εμπνεύσει εκατομμύρια καταναλωτές σε ετήσια βάση να εντάξουν τα καλύτερα ψάρια της Μεσογείου στη διατροφή και την καθημερινότητά τους.

Με σεβασμό στον καταναλωτή, αλλά και το περιβάλλον, η AVRAMAR προσφέρει στους καταναλωτές τα ψάρια της σε συσκευασία προστατευτικής ατμόσφαιρας και σε νέο ανακυκλώσιμο δισκάκι.

Βασικό πλεονέκτημα της συσκευασίας προστατευτικής ατμόσφαιρας είναι ότι διατηρεί κατά τον βέλτιστο τρόπο τη φρεσκάδα, τα θρεπτικά στοιχεία και τη νοστιμιά των ψαριών, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγονται οι διαρροές κατά τη μεταφορά και την αποθήκευσή τους.

Τα φρέσκα ψάρια AVRAMAR μεγαλώνουν με υπευθυνότητα, αλιεύονται καθημερινά και καθαρίζονται προσεκτικά σε υπερσύγχρονες και πλήρως πιστοποιημένες μονάδες επεξεργασίας, συσκευάζονται σε αυτοματοποιημένα συσκευαστήρια κάτω από αυστηρότατες προδιαγραφές υγιεινής και διακινούνται άμεσα στην αγορά με ασφάλεια. Παράλληλα αποτελούν πλούσια πηγή σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, σε βιταμίνες, φώσφορο και ασβέστιο, καθιστώντας τα ως τροφή υψηλής θρεπτικής αξίας.

Στο τιμόνι των εξελίξεων

Mε τη δημιουργία της Avramar, η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια μπαίνει και πάλι στο τιμόνι των διεθνών εξελίξεων του κλάδου, όπως της αξίζει, καθώς διαθέτει ένα υγιές προϊόν που έχει ανάγκη ο καταναλωτής. Aπό τον Ιούλιο 2021 έχει προχωρήσει η διαδικασία ενιαίας τιμολόγησης και πλέον απευθύνεται στους πελάτες, ως μια ενιαία εταιρεία. Αλλωστε αποτελεί την ένωση πρωτοπόρων εταιρειών στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, οι οποίες εκτρέφουν εδώ και αρκετές δεκαετίες ελληνικά ψάρια στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος και ισπανικά ψάρια, κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου και των Καναρίων Νήσων.

Με συνολικό όγκο παραγωγής άνω των 70.000 τόνων και παρουσία σε περισσότερες από 30 αγορές, η Avramar αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στην παραγωγή σε λαβράκι και τσιπούρα, αλλά και τον μεγαλύτερο παραγωγό μεσογειακών ψαριών ανώτερης ποιότητας. Συνολικά, σε Ελλάδα και Ισπανία διαθέτει 72 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειες, 12 ιχθυογεννητικούς σταθμούς, 3 εργοστάσια τροφών ενώ τροφοδοτεί με προϊόντα 35 χώρες. Οι σημαντικότερες αγορές της Ευρώπης είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Γερμανία αλλά η εταιρεία απευθύνεται και σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.