«Ποδαρικό» με το… δεξί για την ΑΕΚ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νόρντιν Άμραμπατ που ήταν… παντού, η Ένωση πέρασε εύκολα από τη Λαμία, επικράτησε με 2-0 και ξεκίνησε ιδανικά το 2022, μειώνοντας προσωρινά στο -8 από τον Ολυμπιακό.

Νίκη-αφιέρωση για τον Στέλιο Σεραφείδη που «έφυγε» χθες… Επιστροφή στα γκολ για τον Λιβάι Γκαρσία που ανέβασε στροφές.

Πίεσε η Λαμία… σκόραρε η ΑΕΚ

Η Λαμία ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πίεσε την ΑΕΚ, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ στην αναμέτρηση. Μόλις δύο λεπτά χρειάστηκαν στους γηπεδούχους για να δοκιμάσουν τον Τσιντώτα, όταν ο Μήτογλου έδιωξε άσχημα και έδωσε την ευκαιρία στον Νούνιες να σουτάρει έξω από την περιοχή και να υποχρεώσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ στην πρώτη του επέμβαση.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τσιντώτας έκανε κακή έξοδο, την οποία ωστόσο δεν την πλήρωσε καθώς ο Τζαβέλλας πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία της ΑΕΚ. Από εκείνο το σημείο ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τον έλεγχο, με τον Άμραμπατ να αναλαμβάνει σχεδόν όλες τις ευκαιρίες της ομάδας του.

Στο 12′ ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Μαροκινός εξτρέμ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, το οποίο ωστόσο δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί ο Γκαρσία, καθώς ο 24χρονος εξτρέμ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ό,τι δεν έκανε ωστόσο στο 12ο λεπτό, έκανε στο 28ο… Ο Λιβάι εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με ένα άψογο σουτ στην κίνηση μέσα στην περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Βρήκε χώρους η Ένωση, «άγγιξαν» την ισοφάριση οι γηπεδούχοι

Και στο δεύτερο μέρος η Λαμία μπήκε ψάχνοντας το γκολ. Ωστόσο η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη και έβρισκε χώρους στην αντεπίθεση συνεχώς. Μάλιστα η Ένωση βρήκε τρεις καλές στιγμές σε μικρό χρονικό διάστημα, με τον Άμραμπατ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς συμμετείχε στις δύο φάσεις.

Η Λαμία είχε ένα καλό πεντάλεπτο και μάλιστα άγγιξε την ισοφάριση με τον Αραμπούλι στο 67′, όταν η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα.

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων» ήταν αυτός που έβαλε τέλος στο παιχνίδι. Ο Νόρντιν Άμραμπατ σκόραρε στο 83ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη.