Το βίντεο ντοκουμέντο δείχνει από την αρχή πως έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας. Πως σπάνε με βαριοπούλα το λουκέτο και μπαίνουν στον υπο κατάληψη χώρο, πως κάνουν την καταμέτρηση των ζημιών και τι ακολούθησε.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στο ΑΠΘ στο χώρο της σχολής Θετικών Επιστημών (Στέκι στο Βιολογικό) το οποίο ήταν σε κατάληψη 34 χρόνια. Όπως φαίνεται στο βίντεο το τοπίο μοιάζει σαν να έχει πέσει βόμβα. Σπασμένοι τοίχοι πόρτες και τζάμια, διαλυμένα φωτιστικά βρωμιές στο ρημαγμένο πάτωμα κ.α

Εκτός βέναια από αυτά στο Στέκι η αστυνομία βρήκε δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και αξίνες.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού ενώ σε αυτήν συμμετείχαν και αστυνομικά σκυλιά. Η έφοδος έγινε λίγο πριν τις 6 το πρωί. Μετά την είσοδο των αστυνομικών και αφού διαπιστώθηκε ότι κανένας καταληψίας δεν ήταν στο «Στέκι Βιολογικού» έφτασαν στο χώρο εργάτες που ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης.

Θα γίνει βιβλιοθήκη

Όπως δήλωσε χθες ο πρύτανης του ΑΠΘ στο ΑΠΕ, «Οι εργασίες που ξεκίνησαν στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας, αφενός συμβολίζουν το τέλος μιας αυθαιρεσίας που διήρκησε 34 χρόνια, αφετέρου σηματοδοτούν την αρχή ενός εμβληματικού έργου στη Σχολή Θετικών Επιστημών για τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές».

Το έργο «Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις Χώρων Ισογείου Κτηρίου Βιολογίας για τις ανάγκες της Σ.Θ.Ε.», έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.320.600 ευρώ και υλοποιείται σε εφαρμογή των αποφάσεων της Συγκλήτου του Ιδρύματος.