Τα πρώτα σημάδια δείχνουν να είναι θετικά και υπάρχει συγκεκριμένη αισιοδοξία για την υγεία του 16χρονου Γιάννη. Ήδη οι γιατροί του έκοψαν τα κατασταλτικά φάρμακα και πλέον περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του προκειμένου να περάσουν στην επόμενη φάση και να τον αποσωληνώσουν.

Όπως λένε οι γιατροί η κατάσταση του αγοριού έχει σταθεροποιηθεί μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν για να τον σώσουν. Τα σκάγια ήταν 2,3 χιλιοστά από την καρδιά ενώ του έχουν κάνει πνευμονεκτομή και του έχουν αφαιρέσει το 1/3 του ενός πνεύμονα.

Την ίδια στιγμή η οικογένεια του που συνεχώς βρίσκεται στο πλευρό του 16χρονου, βιώνει άλλον ένα Γολγοθάμ ξαθώς μετά την κηδεία του 33χρονου θείου, ο πατέρας του 16χρονου και αδερφός του θύματος υπέστη έμφραγμα.

Στο ίδιο νοσοκομείο στην Άρτα νοσηλεύεται και η μητέρα του Γιάννη η οποία περιμένει από ώρα σε ώρα να γεννήσει. Ο συντονιστής διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άρτας, Χριστόδουλος Ναθαναήλ μίλησε στο protothema.gr για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου.

««Κόψαμε τα κατασταλτικά φάρμακα και περιμένουμε την αντίδραση του οργανισμού του, πότε θα ξυπνήσει το παιδί ώστε να μπορεί να αναπνέει μόνος του χωρίς τα μηχανήματα και στη συνέχεια να αποσωληνωθεί», είπε.

Η τραγωδία

Ο 16χρονος Γιάννης είχε πάει με μια παρέα 8 κυνηγών, την επομένη της πρωτοχρονιάς, για κυνήγι αγριογούρουνου προς το μικρό φράγμα της Άρτας. Κάποια στιγμή ο 16χρονος έκανε λάθος και πυροβόλησε και σκότωσε ακαριαία των αγαπημένο 33χρονο θείο του και αδερφό του πατέρα του.

Ο νεαρός μόλις συνειδητοποίησε τι έκανε, δεν άντεξε και έστρεψε το όπλο στο στήθος του και αυτοπυροβολήθηκε. Μάλιστα αυτό έγινε μπροστά στα μάτια του πατέρα του ο οποίος άκουσε τον πυροβολισμό και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί.