Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Άρτας μετά τον άδικο χαμό του 33χρονου στη διάρκεια του κυνηγιού.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα epiruspost.gr, κανείς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στην κηδεία, ενώ μέχρι και ο ιερέας λύγισε και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τελετή.

Ο 33χρονος βρήκε τραγικό θάνατο από τα πυρά του 16χρονου ανιψιού του, ο οποίος νόμιζε πώς επρόκειτο για θήραμα και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον θείο του.

Έπειτα, όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί, αυτοπυροβολήθηκε με το κυνηγετικό όπλο στην προσπάθεια να δώσει τέλος στη ζωή του.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή. Σύμφωνα με όσα είπε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο συντονιστής διευθυντής ΜΕΘ Άρτας, Χριστόδουλος Ναθαναήλ, «ο Γιαννάκης είναι σχετικά καλά».

«Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή μετά το χειρουργείο και έχει περάσει και το πρώτο 24ωρο που ήταν σημαντικό. Μετά από 24 ώρες πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να μπούμε στη διαδικασία να τον ξυπνήσουμε, είναι ακόμα σε καταστολή, σε μηχανική υποστήριξη. Οι βλάβες προκάλεσαν ζημιές στον αριστερό του πνεύμονα, αφαιρέθηκε τουλάχιστον ο μισός αλλά η οξυγόνωση του παιδιού είναι καλή. Για ένα δύο χιλιοστά τα βόλια δεν άγγιξαν την καρδιά του. Δεν έχουν πειραχτεί άλλα όργανα» εξήγησε ο κ. Ναθαναήλ.

Ο νεαρός επεβλήθη σε επέμβαση στο νοσοκομείο Άρτας καθώς έφερε σοβαρά τραύματα στον θώρακα και τον λαιμό και οι επόμενες ώρες κρίνονται κρίσιμες.

Στο νοσοκομείο και οι γονείς του

Λίγες ώρες μετά την κηδεία του αδελφού του, ο πατέρας του 16χρονου έπαθε έμφραγμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου βρίσκεται και ο ανήλικος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, σε άλλο θάλαμο νοσηλεύεται η μητέρα του 16χρονου, η οποία είναι έγκυος στο τρίτο παιδί της και προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ των τελευταίων ημερών.