Φρίκη έχει προκαλέσει στην Ιταλία το στυγερό έγκλημα που έγινε στην πόλη Varese στα βόρεια της χώρας. Ο 40χρονος σκότωσε τον 7χρονο γιο του, έκρυψε το πτώμα στην ντουλάπα και στη συνέχεια προσπάθησε να μαχαιρώσει την 36χρονη πρώην σύζυγό του.

Η αστυνομία εντόπισε τον δράση που είχε προσπαθήσει να διαφύγει και έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο με τη σύλληψή του.

 Είχε μαχαιρώσει συνάδελφό του

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε μετά την απόπειρα δολοφονίας της συζύγου του, ενώ ο 40χρονος είχε στο ιστορικό του δύο ακόμα βίαια περιστατικά. Το ένα για ενδοοικογενειακή βία (συνδεδεμένο με ένα δύσκολο χωρισμό) και το άλλο για επιβαρυντικά τραύματα, αφού στις 26 Νοεμβρίου μαχαίρωσε έναν συνάδελφό του. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, το τελευταίο επεισόδιο του κόστισε τον κατ’ οίκον περιορισμό με άδεια, ωστόσο, να βλέπει τον γιο του, όπως και έγινε την Πρωτοχρονιά.

Το μήνυμα στον πατέρα του

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, ο άνδρας είχε στο αυτοκίνητό του μια δόση κοκαΐνης καθώς επίσης βρέθηκε ένα φωνητικό μήνυμα απευθυνόμενο στον πατέρα του λέγοντάς του ότι είχε πληγωθεί γιατί του είχε ζητήσει να μην ανοίξει την εν λόγω ντουλάπα. Στη συνέχεια προσπάθησε να στήσει παγίδα στην πρώην σύζυγό του, στην οποία επιτέθηκε με μαχαίρι, αλλά η γυναίκα τελικά κατάφερε να διαφύγει.

Η δολοφονία του 7χρονου Daniele προκάλεσε σοκ στην Ιταλία, και μια έντονη διαδικτυακή κατακραυγή, εφόσον ξεσηκώθηκε μια ομόφωνη καταδίκη κατά του πατέρα-δράστη αλλά (και κυρίως) κατά των Αρχών και όσων επέτρεψαν στον άνδρα να δει τον γιο του.