Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος θα κάνει επίσημη καταγγελία στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τις άθλιες συνθήκες στις φυλακές Τρίπολης, οπού κρατείται ο ηθοποιός.

Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε στο Πρωινό και κατήγγειλε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί μετά την πρόσφατη συνάντηση του με τον ηθοποιό.

«Στα πολλά χρόνια που δικηγορώ, έχω επισκεφτεί κρατούμενους σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας! Καταγγέλλω δημόσια τις συνθήκες που επικρατούν στον προαύλιο χώρο συνάντησης των κατηγορουμένων με τον δικηγόρο τους στις φυλακές Τρίπολης. Ένα κελί δυόμιση μέτρα μήκος και ενάμιση μέτρο πλάτος περίπου για τους δικηγόρους, χωρίς μια σόμπα, σε πολικές θερμοκρασίες και μια πόρτα ξεχαρβαλωμένη που βλέπει στην αυλή και απλόχερα επιτρέπει στην παγωνιά σε 5′ να σε κοκαλώνει.

»Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα βίωνα τέτοιες συνθήκες σε φυλακές στην πατρίδα μας, που θυμίζουν περιγραφές φυλακών στην Σιβηρία! Υπάρχουν ευθύνες και αυτές προσωποποιούνται κατ’ αρχήν στον αρχιφύλακα των φυλακών Τριπόλεως, ο οποίος έπρεπε να είχε ενημερώσει την κεντρική διοίκηση ώστε να μην υπάρχει αυτό το θεσμικό στίγμα, που ευτελίζει το δικηγορικό λειτούργημα και τα δικαιώματα του κρατούμενου – πολίτη», δήλωσε ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο