Δεκάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη θάλασσα η οποία μετατράπηκε για μία ακόμα χρονιά σε… υγρό τάφο.

Σύμφωνα με το cretapost, μέσα σε πέντε μήνες – και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο έως και το Νοέμβριο – 27 άνθρωποι πνίγηκαν ενώ πέρυσι είχαν πνιγεί μόλις 12 άτομα.

Μάλιστα οι μισοί ήταν τουρίστες που δεν επέστρεψαν ποτέ από τις διακοπές τους ενώ οι υπόλοιποι ήταν κάτοικοι της Κρήτης.

Οι πνιγμοί σε… αριθμούς

Από τους 27 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στις θάλασσες της Κρήτης οι 19 είναι άνδρες και οι 8 γυναίκες.

Ο πιο «μαύρος» μήνας του έτους είναι ο Σεπτέμβριος κατά τον οποίον καταγράφηκαν 9 πνιγμοί και ακολουθεί ο Ιούλιος με 8, ο Αύγουστος με 5, ο Οκτώβριος και ο Ιούνιος με 2 πνιγμούς ο κάθε ένας και 1 πνιγμός σημειώθηκε το Νοέμβριο.

Οι περισσότεροι ξεψύχησαν στις θάλασσες της Κρήτης και συγκεκριμένα στις περιφερειακές ενότητες των Χανίων και του Ρεθύμνου (εννέα πνιγμοί σε κάθε περιοχή) ενώ ακολουθεί το Ηράκλειο με 8 πνιγμούς και το Λασίθι με έναν. Μάλιστα, σε μία περίπτωση στο Ηράκλειο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε πισίνα.

10 από τους 27 ανθρώπους που πνίγηκαν ήταν ηλικιωμένοι ενώ 12 ήταν ηλικίας από 51 έως 70 χρόνων. Παράλληλα, είχαμε 4 πνιγμούς ανθρώπων που είχαν ηλικία έως 49 ετών ενώ χάθηκε και ένα παιδί μόλις 9 ετών.

Οι τραγωδίες που εκτυλίχθηκαν στις θάλασσες της Κρήτης

Ο 9χρονος Αλέξανδρος παρασύρθηκε από τα κύματα και έχασε τη ζωή του

Στις 14 Αυγούστου ο 9χρονος Αλέξανδρος βρισκόταν με τον πατέρα του στη θάλασσα των Γουβών Ηρακλείου. Ο ίδιος την ώρα που κολυμπούσε παρασύρθηκε από τα κύματα με τον πατέρα του να τον εντοπίζει και να βουτάει για να τον σώσει.

Ο 9χρονος κατάπιε πολύ νερό και μεταφέρθηκε με ασθενή σφυγμό στο νοσοκομείο ενώ ο πατέρας του που επίσης παρασύρθηκε από τα κύματα τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες. Ο άτυχος Αλέξανδρος έχασε τη μάχη με τη ζωή πέντε μέρες μετά που άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Βενιζελείου.

Αυτοθυσία ενός παππού: Πνίγηκε για να σώσει τα εγγόνια του

Με τραγικό τρόπο έληξαν οι διακοπές για μία οικογένεια τουριστών που βρίσκονταν στην Κρήτη όταν ένας 61χρονος άνδρας έχασε την ζωή του στη θάλασσα στην προσπάθειά του να σώσει τα εγγόνια του. Όλα συνέβησαν στις 19 Οκτωβρίου όταν ο 61χρονος βρισκόταν μαζί με τα δύο εγγονάκια του, 7 και 8 χρόνων, στις Γούβες. Τότε, τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα παρέσυραν τα δύο παιδιά με τον 61χρονο να βουτάει στη θάλασσα για να τα σώσει. Τα παιδιά βγήκαν έξω ωστόσο ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε στα βράχια που υπάρχουν στην περιοχή αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

35χρονος ψαράς βρήκε τραγικό θάνατο

Στις 28 Οκτωβρίου ο 35χρονος Χρήστος βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που ψάρευε με τους φίλους του. Ο άτυχος άνδρας πήγε στην Αγία Πελαγία με την παρέα του για να ψαρέψουν. Ωστόσο, το καλάμι του έπεσε στα βράχια και ο ίδιος στην προσπάθειά του να το πιάσει παραπάτησε κι έπεσε στη θάλασσα με ένα δυνατό κύμα να τον παρασέρνει. Οι δύο φίλοι του προσπάθησαν να τον σώσουν με τον έναν να παρασύρεται επίσης από κύμα και να πέφτει στη θάλασσα. Το αποτέλεσμα ήταν ο άτυχος 35χρονος να ανασυρθεί νεκρός ενώ ο ένας φίλος του να τραυματίζεται και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.