Η εκτόξευση των κρουσμάτων κοροναϊού λόγω της παραλλαγής Όμικρον και το άνοιγμα των σχολείων απασχόλησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην καθιερωμένη πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με επίκεντρο την εξέλιξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφοριες αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή για να γίνει μία πρώτη αποτίμηση για τα σχολεία ενώ την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Το ζήτημα ήδη εξετάζεται στις επαφές με τους ειδικούς και το υπουργείο Παιδείας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν σχεδιάζεται να ληφθούν αύριο αποφάσεις, αλλα αναμένεται στις επόμενες μέρες.

Τονίζεται δε ότι είναι μία δυναμική κατάσταση που απαιτεί διαρκή παρακολούθηση. Παντως, προς ωρας πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσει η εκπαίδευση κανονικά στις 10 Ιανουαρίου.

Η παρούσα εβδομάδα και η πορεία των υγειονομικών δεδομένων θα κρίνει τις αποφασεις των επόμενων ημερών. Προς το παρόν δεν υπάρχει στο τραπέζι η λήψη νέων μέτρων, μια απόφαση που θα κριθεί από τις αντοχές του συστήματος υγείας και την πορεία των εισαγωγών τα επόμενα 24ωρα.