Ο καφές φίλτρου μέσα στη βαριά πορσελάνινη vintage κούπα είχε άρωμα καραμέλας. Δίπλα ακριβώς σε μια ασημένια σκαλιστή πιατέλα υπήρχαν μικρά υπέροχα gipfel (τα μοναδικά ελβετικά κρουασάν) και κομμάτια πραλίνας.

Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης έριξε μια γρήγορη ματιά από τις τζαμαρίες του πολυτελούς του chalet στη μαγευτική, κινηματογραφικού τύπου, λίμνη του St. Moritz. Η μυρωδιά του ζεστού καφέ, των φρεσκοψημένων κρουασάν και της πραλίνας τού δημιουργούσαν ευχάριστη διάθεση.

Ο παιδικός μου φίλος πρόσθεσε μερικές ακόμα σταγόνες καφέ στο φλιτζάνι του. Στη συνέχεια μού εξήγησε ότι τα ξεροψημένα, εκπληκτικά «συνοδευτικά» του breakfast με θέα τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τις Ελβετικές Αλπεις ή εκείνα του high tea τις απογευματινές ώρες έρχονται κατευθείαν από τα γνωστά σε λίγους και εκλεκτούς spots του St. Gallen.

Οι ιδιοκτήτες των υπερπολυτελών chalets στο αριστοκρατικό θέρετρο χειμερινών σπορ (ο ινδός μεγιστάνας Λαχμί Μιτάλ υποστηρίζει ότι το old money κινδυνεύει να «πνιγεί» μέσα στις βλαχομπαρόκ συνήθειες που φέρνουν τα «στίφη» των ρώσων μεγιστάνων οι οποίοι άρχισαν να μετακομίζουν εκεί από την Courchevel) και τα luxury hotels προμηθεύονται κρουασάν, τρυφερά ψωμάκια και γλυκά από το La Panetteria του Πιέτρο Καπελίνι και το Praline Scherrer, κάτω ακριβώς από το St. Johann mountains.

Ο Ντίντης Ευπαλίδης θεωρεί ότι ο ινδός κροίσος είναι υπερβολικός. Το St. Moritz θα παραμείνει πάντα ένας elegant προορισμός με τη σφραγίδα του παλιού χρήματος και των αριστοκρατικών οικογενειών. Ετσι και αλλιώς οι old money δυναστείες διαθέτουν απογόνους με δυναμικό μάλιστα προφίλ.

Το μυθικό Ροζ Σαλέ του Σταύρου Νιάρχου έχει γεμίσει από τις φωνές του λιλιπούτειου γιου του Σταύρου Νιάρχου junior και της Ντάσα Ζούκοβα, στα private clubs χορεύουν τα εγγόνια του μεγάλου playboy Γκούντερ Ζακς, στα chic εστιατόρια απολαμβάνουν το φαγητό τους τα νεαρά μέλη του μαέστρου Χέρμπερτ φον Κάραγιαν ο οποίος υπήρξε στενός φίλος των Σταύρου Νιάρχου και Τζιάνι Ανιέλι.

Οι house μουσικές οι οποίες φθάνουν από τον επάνω όροφο με κάνουν να κινήσω τα πόδια μου ρυθμικά. O τοπ dj Κάλβιν Χάρις άφησε το στίγμα του στις αστραποβόλες ελβετικές βουνοκορφές…