Τον Αλλάχ επικαλούνται δημοσιογράφοι στην Τουρκία για να δικαιολογήσουν την οικονομική κρίση και να καλλιεργήσουν ελπίδες στον τουρκικό λαό που πληρώνει τις συνέπειές της.

Η «άρση της κατάρας»

«Η επαναφορά του εζάν στην αυθεντική του μορφή και η εκ νέου μετατροπή της Αγία Σοφίας σε τζαμί επέφερε την άρση της κατάρας και του αναθέματος (σ.σ.: από τον Αλλάχ) σε βάρος της χώρας μας» αναφέρει αρθρογράφος στην τουρκική εφημερίδα Γενί Ακίτ.

Το τουρκικό δημοσίευμα για την Αγία Σοφία, την τοκογλυφία και τον… Αλλάχ

«Από εδώ και πέρα, μπορούμε να περιμένουμε πως το τουρκικό έθνος θα γίνει όπως τα παλιά χρόνια, το σημαιοφόρο και πρωτοπόρο κράτος του Ισλάμ» προσθέτει ο αρθρογράφος Vehbi Kara.

Και, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Ωστόσο, υπάρχει επίσης σημαντική δουλειά που πρέπει να γίνει. Ενα από αυτά είναι να απαλλαγούμε από τη μάστιγα των τόκων και της τοκογλυφίας, που ο Αλλάχ έχει απαγορεύσει».

Ο Αλλάχ και το… δολάριο

Ο Αμπντουραχάμ Ντιλιπάκ, φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος και άνθρωπος εμπιστοσύνης του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει με τη σειρά του για τη διακύμανση του δολαρίου: «Ο Αλλάχ είναι αυτός που ανεβάζει και κατεβάζει το δολάριο».

«Φτωχοί το ακούσατε;»

Και χρήστης στο Twitter σχολιάζει: «Φτωχοί το ακούσατε; Μην κατηγορείτε το κόμμα ΑΚΡ για την άνοδο του δολαρίου. Σύμφωνα με αυτόν μην αμαρτάνετε. Δολάριο 13 λίρες».

Πηγή: tourkikanea