Ο Βλαντίμιρ  Πούτιν δήλωσε σήμερα πως υπερασπίστηκε «σθεναρά» τα συμφέροντα της Ρωσίας το 2021, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την αναζωπύρωση των εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις ευχές του προς τους συμπολίτες του για το νέο έτος.

«Υπερασπιστήκαμε σθεναρά και διαρκώς τα εθνικά μας συμφέροντα, την ασφάλεια της χώρας μας και των συμπολιτών μας», είπε ο Πούτιν στο παραδοσιακό μήνυμά του για το νέο έτος στη Ρωσία, που μεταδίδεται από την τηλεόραση κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι η χώρα εκτείνεται σε 11 διαφορετικές ζώνες ώρας και οι πιο ανατολικές περιοχές της έχουν ήδη υποδεχτεί το 2022, πολύ πριν από την περιοχή της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι, μία μέρα νωρίτερα, ο Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε ένα πλαίσιο μεγάλης έντασης γύρω από την Ουκρανία.

Το Κίεβο και οι δυτικές χώρες κατηγορούν την Ρωσία ότι συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, προετοιμάζοντας ενδεχομένως μια εισβολή στη γειτονική χώρα, κάτι που η Μόσχα αρνείται.

Ο Ρώσος πρόεδρος, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1999, αναφέρθηκε επίσης στην υγειονομική κρίση που συνδέεται με την Covid-19, καθώς  η Ρωσία είναι μία από τις πιο πληγείσες χώρες στον κόσμο, με την ανοσοποίηση να εξελίσσεται αργά.

«Αυτή η ύπουλη ασθένεια κόστισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους», είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε πως ο κύριος σκοπός της κυβέρνησής του, το επόμενο έτος, είναι να βελτιώσει την ευημερία και την ποιότητα ζωής του πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ