Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Super League πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τις διαφωνίες που υπήρξαν για τα νέα μέτρα που ισχύουν στα γήπεδα με όριο τα 1.000 άτομα στις κερκίδες.

Η συνάντησή του με εκπροσώπους της διοργανώτριας αρχής έπειτα από το σχετικό αίτημα αποδείχθηκε άκαρπη, καθώς ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την αύξηση της πληρότητας των γηπέδων μετά τις 16 Ιανουαρίου εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Πλεύρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υγειονομική κατάσταση της χώρας μας, μάς υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα, για τα οποία καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία, ειδικά στη λειτουργία του ποδοσφαίρου, που είναι πιο μαζικά τα κοινά. Έχουμε αντίληψη ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία.

Από την πλευρά της Κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση για το πρώτο 15νθημερο, διότι παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική  κατάσταση της χώρας.

Ωστόσο, επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από τη Super League για τον  τρόπο λειτουργίας του πρωτοκόλλου, που θα τηρούνται τα μέτρα και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει και όσο το δυνατόν πιο ομαλά η διαδικασία του πρωταθλήματος, από την πλευρά μου δεσμεύθηκα ότι αυτές τις προτάσεις θα τις πάρουμε το επόμενο διάστημα, προκειμένου να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με σκοπό να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και, αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η βούληση μας είναι να ανοίξουν τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται και η Δημόσια Υγεία .

Θεωρούμε ότι και οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή αυτό το 15νθήμερο. Είναι πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας σε επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά πράγματι υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Super League, για να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο με εμβολιασμένους και τήρηση των μέτρων.

Περιμένουμε την πρόταση από την Super League».