Ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, δήλωσε ότι η ομάδα του δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με πολλά κρούσματα Covid-19 και τραυματισμούς ενόψει του σημερινού αγώνα κόντρα στην Μπράιτον για το πρωτάθλημα της Premier League.

Ο Τούχελ αναγκάστηκε να δώσει σε ορισμένους παίκτες περισσότερα λεπτά απ’ ό,τι θα έπρεπε απέναντι στην Άστον Βίλα την Κυριακή, καθώς τόσο ο Ρομέλου Λουκάκου όσο και ο Κάλουμ Χάντσον-Οντόι επέστρεψαν έπειτα από απουσία τριών αγώνων λόγω της Covid-19.

Επιπλέον, οι μέσοι Ζορζίνιο και Ενγκολό Καντέ είχαν προβλήματα τραυματισμών, ενώ ο Ματέο Κόβασιτς ανάρρωσε πρόσφατα από την Covid-19.

Ο Καντέ αποχώρησε στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Βίλα, αφού φάνηκε να επιδεινώνει έναν τραυματισμό στο γόνατο, «ενθύμιο» της αναμέτρησης με τη Γιουβέντους για το Champions League το Νοέμβριο.

Ο Γερμανός είπε στην ιστοσελίδα του συλλόγου ότι θα μιλήσει με τους γιατρούς και τους φυσικοθεραπευτές της ομάδας για να βρουν λύσεις για το παιχνίδι με την Μπράιτον, καθώς και ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ είναι εκτός λόγω Covid-19.

«Αν μιλάμε για κεντρικό χαφ, ας υποθέσουμε ότι ο Ενγκολό είναι εκτός (στο ματς με την Μπράιτον), ίσως ο Ρούμπεν είναι εκτός, οπότε ένα θετικό κρούσμα αρκεί για να καταρρεύσει το πράγμα, γιατί τότε ο Κόβατσιτς θα παίξει ξανά 90 λεπτά και θα κινδυνεύει με τραυματισμό» είπε ο Τούχελ.

«Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί. Σίγουρα δεν έχουμε ξεφύγει από την απειλή της Covid-19 αυτήν τη στιγμή».