Τρέμει η Τουρκία στο ενδεχόμενο να χάσει την αμυντική βιομηχανία της από την Ελλάδα, όπως προκύπτει από την ανάλυση που έκανε ο Ερντογάν Καρακούς, σύμβουλος για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θέλει να προκαλεί»

«Σκεφτείτε να χάσουμε σε μια στιγμή την αμυντική μας βιομηχανία. Γι’ αυτόν τον λόγο η Τουρκία θέλει να διαθέτει ιδιαίτερα αεροπορική ισχύ, ώστε να έχει αποτροπή έναντι της Ελλάδας» τόνισε, μιλώντας στο CNNturk, o απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, o οποίος παλαιότερα είχε υποστηρίξει πως οι ονομασίες «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» είναι… «πρωτοτουρκικές».

Η Τουρκία «ιδιαίτερα θέλει να αγοράσει F-16. Και επειδή θέτει αυτήν την πρόταση για τα F-16, δεν θέλει να προκαλεί σε κάποια θέματα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» ανέφερε ο Καρακούς.

«Αν η Αμερική χωρίς καν πρόφαση δεν δώσει τα F-16, αυτό πια θα είναι ένα εχθρικό περιστατικό» πρόσθεσε.

«Οπως η πόλη Νατάνζ και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν στην περιοχή Νατάνζ είναι ο νούμερο ένα στόχος της Αμερικής και του Ισραήλ, έτσι σήμερα ο νούμερο ένα στόχος της Ελλάδας είναι οι εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας στην Αγκυρα» εξήγησε ο σύμβουλος του Ερντογάν.

«Ο στόχος της Ελλάδας»

«Φυσικά, υπάρχουν και στο Εσκισεχίρ και πρέπει ταυτόχρονα να προσθέσουμε και εκείνες» τόνισε.

«Δηλαδή οι εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας είναι ο στόχος της Ελλάδας. Σκεφτείτε σε μια επίθεση εμείς να τα χάσουμε αυτά» ανέφερε.

Και κατέληξε: «Τα είπε και ο κύριος Πεκίν, δείτε, εμείς είπε δεν διαθέτουμε αντιαεροπορικό αμυντικό όπλο. Η Τουρκία έχει ανάγκη να μην πολεμήσει για 20 χρόνια και ανάλογα πρέπει να καθορίσει τη στρατηγική της» κατέληξε.

Πηγή: tourkikanea