Το MEGA έκανε αυτοψία και μίλησε με οδηγούς που λένε πως πολλές φορές αναγκάζονται να δώσουν οι ίδιοι μάσκα στους επιβάτες για να μην τους κατεβάσουν.

Οι εικόνες στα ΜΜΜ αλλά και αυτές με επιβάτες στο γεμάτο βαγόνι του μετρό που δε φορούν μάσκα, προβληματίζουν τις Αρχές αλλά και τους ειδικούς, που βλέπουν τον κοροναϊό να καλπάζει και την Όμικρον να μεταδίδεται αστραπιαία.

«Βλέπουμε κάποιους να μη φοράνε μάσκα και για να μην τους κατεβάσουμε πολλές φορές αναγκαζόμαστε εμείς να τους δώσουμε μάσκα», λένε οδηγοί στα αστικά λεωφορεία.

Με ενισχυμένη μάσκα για ψώνια

Οι Αθηναίοι και σήμερα «πλημμύρισαν» την Ερμού, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους.

Σε όλα τα μαγαζιά γινόταν έλεγχος στην είσοδο. Η μάσκα και εδώ απαραίτητη.

Οι Αθηναίοι φαίνεται πως στην πλειονότητά τους έχουν προσαρμοστεί στα νέα μέτρα και φορούν μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους.
«Φοράω τη μάσκα μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα, αντιθέτως την έχω συνηθίσει».

Εκτεταμένοι έλεγχοι

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας την εορταστική περίοδο. Μόνο το τριήμερο 24, 25, 26 Δεκεμβρίου διαπιστώθηκαν 1.691 παραβάσεις, έγιναν 20 συλλήψεις και είχαμε 29 αναστολές λειτουργίας των καταστημάτων.

Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν τη μη χρήση μάσκας αλλά και τον έλεγχο πιστοποιητικών.

Μόνο χθες, Δευτέρα 27 του μηνός, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 81.707 έλεγχοι, από τους οποίους οι 38.776 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 652 παραβάσεις και έγιναν 3 συλλήψεις.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα βρίσκονται επί ποδός και οι έλεγχοι αναμένονται σαρωτικοί.