Πολλές αντιδράσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου έχουν προκληθεί μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη για τα νέα μέτρα στα γήπεδα.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τάχθηκαν επίσημα εναντίον της απόφασης, η Σούπερ Λίγκα αναμένεται να συνεδριάσει και όλοι ζητούν από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση για το 10%.

Ο Κώστας Καραπαπάς, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, έκανε λόγο για μια παράλογη απόφαση από κάποιους που αποφάσισαν χωρίς να… ξέρουν τι έχουν αποφασίσει, στάθηκε στο γεγονός πως δεν έγινε καμία συζήτηση πριν ανακοινωθούν τα μέτρα, υπογράμμισε ότι στο ποδόσφαιρο δουλεύουν εκατοντάδες άνθρωποι και έκανε λόγο για τιμωρητική απόφαση, χωρίς να συντρέχει λόγος, αφού όλες οι ομάδες τηρούν ευλαβικά τα μέτρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού:

«Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει μία διάθεση για δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Βρίσκεται στο στόχαστρο το ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση οι φίλαθλοι, τους οποίους βοηθάει να εκτονωθούν από την καθημερινότητα. Εφόσον λειτουργούμε, θα πρέπει να υπάρχουν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά στα θεάματα, και το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα που προσφέρεται σε ανοικτούς χώρους. Πρόκειται για μία παράλογη απόφαση, αφού αυτοί που αποφάσισαν δεν ξέρουν τι έχουν αποφασίσει. Έχουμε τους ανθρώπους που μπαίνουν σε ανοικτούς χώρους, έχουν ελεγχθεί στην είσοδό τους και τηρούν ευλαβικά τα μέτρα. Λέμε ο κόσμος αυτός να φύγει από τα γήπεδα, για να πάει στις καφετέριες και να συνωστιστούν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Θα είναι και κάποιοι που θα διαμαρτύρονται έξω από τα γήπεδα, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα. Να φύγουμε, δηλαδή, από το εντός γηπέδου και να πάμε στο εκτός γηπέδου. Κλείνουν τα γήπεδα. Μην το ωραιοποιούμε. Πώς θα επιλέγουν οι ομάδες αυτούς τους χίλιους που επιτρέπουν;»

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε:

«Ξέρετε τι γίνεται; Όλες οι ομάδες, ανεξαρτήτως κόσμου, έχουν τηρήσει ευλαβικά τα μέτρα. Έχουν πάρει ειδικό εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Βγήκε ο υπουργός Υγείας και είπε πως δεν τηρούνται τα μέτρα στα γήπεδα. Υπάρχει κάποια ομάδα που έχει τιμωρηθεί για κάτι τέτοιο; Να μας πει με δεδομένα πού δεν τηρούνται τα μέτρα. Από την πρώτη μέρα παρακολουθώ το θέμα στενά και είμαστε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, υπάρχει μία επιτροπή που ελάχιστα ξέρουν το ποδόσφαιρο. Για εκείνους ποδόσφαιρο είναι οι φίλαθλοι που φωνάζουν και δεν γνωρίζουν ότι ποδόσφαιρο σημαίνει δουλειές για κάποιους ανθρώπους που συνδέονται με το άθλημα, ενώ επηρεάζονται οικονομικά και οι ΠΑΕ που έχουν μεγάλα έξοδα λειτουργίας για το γήπεδο, την εταιρεία και άλλες υποχρεώσεις. Υπάρχουν ομάδες της Σούπερ Λίγκας που θέτουν το ερώτημα: “Πώς θα ανοίξω με το 10% και πώς θα βγουν τα έξοδά μου;” Δεν υπάρχει ομάδα της Σούπερ Λίγκας να σκέφτεται διαφορετικά και να εκφράζει μία άλλη άποψη. Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ ως ΠΑΕ Ολυμπιακός, για ποιο λόγο να πηγαίνει στο θέατρο και να μην πηγαίνει στο γήπεδο. Πολύ θα ήθελα να απαντήσει και η κυβέρνηση σε αυτό το πράγμα. Δεν καταλαβαίνουν πως γύρω από το γήπεδο ή τις συγκεκριμένες περιοχές θα γεμίσουν οι καφετέριες από κόσμο που θα θελήσουν να δουν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας. Είναι σαν να λέμε στους φιλάθλους πως είναι θεατές άλλης κατηγορίας».

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που επίκεινται από τη Λίγκα στο σημερινό Δ.Σ.:

«Ο πρόεδρος της Λίγκας ήθελε να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο και να κάνουμε αντιπροτάσεις και να υπάρξει ένα μέτρο στα όσα φέρνουν οι αρμόδιοι. Έχουμε το εξής παράπονο: μπήκαμε στη διαδικασία για να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα, κάτι που εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε ο διαχωρισμός. Έγινε το εμβόλιο, πήραμε όλα τα μέτρα και είμαστε οι πρώτοι που κλείνουμε. Λες και το ποδόσφαιρο είναι κάτι διαφορετικό. Είναι ένα θέμα ψυχαγωγίας, όπως κάποιος πηγαίνει στο θέατρο ή σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης».

Καταλήγοντας, ο Κώστας Καραπαπάς υπογράμμισε:

«Δεν έπρεπε να γίνει μία συζήτηση πριν ανακοινωθούν τα μέτρα; Ξέραμε πως θα μειωθεί σε ένα ποσοστό η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα. Μέχρι τις 3 διασκεδάστε επειδή είναι Πρωτοχρονιά, αλλά μετά θα είναι όλα κλειστά. Θα κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, θα τις συμφωνήσουμε και θα τις φέρουμε προς συζήτηση με την κυβέρνηση και την επιτροπή. Αποφάσισαν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Δεν βλέπουμε τι έρχεται, και υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν τη διάκριση που γίνεται αυτή τη στιγμή. Ό,τι γίνεται πρέπει να γίνεται με βάση το μέτρο και να πηγαίνουμε επίπεδο-επίπεδο με γνώμονα την ασφάλεια όλων όσων μπαίνουν στα γήπεδα. Δυστυχώς φτάνουμε στο σημείο να τιμωρείται εκείνος που υπακούει. Εμένα με ενόχλησε η ατάκα πως δεν τηρούνται τα μέτρα στα γήπεδα, ως άνθρωπο που είμαι 24 ώρες το 24ωρο πάνω από το άθλημα, και εμείς έχουμε φτιάξει τα μέτρα για τα γήπεδα και μας λένε τώρα ότι δεν τηρούμε τα μέτρα. Δεν μπορεί να μας βάλει εμάς σε μία άλλη κατηγορία, ενώ δεν έχει τιμωρηθεί καμία ομάδα. Γίνονται έλεγχοι στα γήπεδα».