Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και τους αρμόδιους φορείς για να συζητήσουν το θέμα του 10% στα γήπεδα θα ζητήσει η Superleague, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (28/12), οι εκπρόσωποι των ομάδων αποφάσισαν να συσταθεί μια επιτροπή, που θα συζητήσει με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και τους αρμόδιους φορείς το θέμα του 10% στα γήπεδα.

Η επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους Μποροβήλο, Κοξένογλου αλλά και τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, θα αιτηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, με σκοπό «να προταθούν μέτρα εύλογα, αναλογικά και με απόλυτο σεβασμό στους φιλάθλους». Υπενθυμίζουμε ότι χθες, στο πλαίσιο της μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση αποφάσισε να μειωθεί η πληρότητα στα γήπεδα στο 10%, με ανώτατο όριο τους 1000 θεατές. Μια απόφαση, που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τις ομάδες.

«Τέτοιοι περιορισμοί δεν υφίστανται σε σχέση με άλλα θεάματα ή εν γένει μορφές διασκέδασης, τα οποία μάλιστα διεξάγονται σε κλειστούς χώρους. Ως εκ τούτου, θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του εν λόγω μέτρου, σε δυναμική, φυσικά, συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Super League.

Η ανακοίνωση της Λίγκας:

«Η Super League κατανοεί απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, την αύξηση των κρουσμάτων, την ανησυχία σε σχέση με τις προβλέψεις των αρμοδίων φορέων για την περαιτέρω αύξηση αυτών και βεβαίως συμμερίζεται την αναγκαιότητα της λήψης περιοριστικών μέτρων.

Η Super League εκτιμά, ωστόσο, ότι ο περιορισμός του 10%, (που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυτο κλείσιμο των γηπέδων, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για τις ομάδες με μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας να επιλεγούν ποιοι από τους φιλάθλους θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα) είναι δυσανάλογος σε σχέση με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι στα γήπεδα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι αμιγώς ανοιχτοί χώροι.

Το βασικότερο όλων, όμως, είναι ότι τέτοιοι περιορισμοί δεν υφίστανται σε σχέση με άλλα θεάματα ή εν γένει μορφές διασκέδασης, τα οποία μάλιστα διεξάγονται σε κλειστούς χώρους.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του εν λόγω μέτρου, σε δυναμική, φυσικά, συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Μποροβήλο, την αναπλ. πρόεδρο Κάτια Κοξένογλου και εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αιτηθεί άμεσα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προταθούν μέτρα εύλογα, αναλογικά και με απόλυτο σεβασμό στους φιλάθλους.

Το ως άνω κείμενο ανακοίνωσης υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα κάτωθι μέλη του Δ.Σ., τα οποία ήταν παρόντα στη σημερινή (28/12) συνεδρίαση αυτού: ΑΕΚ, Απόλλων Σμ., Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθ., Ιωνικός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, καθώς και η ΕΠΟ».