Επανέρχεται ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας άμεση επιβολή μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για να αντέξει την πίεση από την έξαρση της πανδημίας.

Δεν μπορεί να συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του

Μάλιστα μετά την κόντρα του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου σε νεότερη ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στον πρωθυπουργό μέσω twitter κάνοντας λόγο για ανοησίες και μεταχρονολογημένα μέτρα τα όσα ανακοινώθηκαν για να τεθούν σε ισχύ στις 3 Ιανουαρίου και καλεί τον κ. Μητσοτάκη να υιοθετήσει τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θέτοντάς τες άμεσα σε εφαρμογή.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο twitter:

«Με διπλασιασμό των κρουσμάτων σε μία μέρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του. Να επιστρέψει σήμερα κιόλας, να αφήσει τις ανοησίες για μεταχρονολογημένα μέτρα και να λάβει άμεσα τα ουσιαστικά μέτρα που τόσο καιρό ζητάμε και εμείς και οι επιστήμονες».

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του κ. Τσίπρα στην οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε: «Την περασμένη Τετάρτη οι επιστήμονες με ενημέρωσαν για την αναμενόμενη εξέλιξη των κρουσμάτων την εβδομάδα των εορτών. Ζήτησα την άμεση εφαρμογή μέτρων. Αναρωτιέμαι, στο Μαξίμου δεν ήξεραν; Ή ήθελαν να είναι ευχάριστοι παρά ωφέλιμοι; Πολύ λίγοι για την κρισιμότητα των στιγμών».

Στην ανάρτηση αυτή απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου κάνοντας λόγο για δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμό, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει προτάσεις.

Στον Γιάννη Οικονόμου απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος επαναφέροντας τη δέσμη των εννέα προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.