Η πανδημία  αφού αποκαθήλωσε την Εκκλησία, «χαλάει»  και το θαύμα  του Μητσοτάκη. Τα ψωμιά  (και  τα πρόστιμα) που μοιράζει  ο Γεωργιάδης, δεν φτάνουν για τον Αυτιά. Έκλασε η νύφη, σχολάει ο γάμος. Οι καλεσμένοι, θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι.

Ο Covid αποδείχθηκε  μεταγρίφος: γρίφος, δηλαδή χωρίς επαρκή στοιχεία που κανένας λοιμωξιολόγος – αξιοποιώντας μια πρόσθετη πληροφορία- δεν μπορεί να τον λύσει.

Ποιος ήταν εκείνος που μας έλεγε  πως δεν πρέπει  να ανησυχούμε  για τον θάνατο διότι δεν πρόκειται  να συμβεί  όσο  ζούμε; Κάποιος σαν τον Πλεύρη και τον Τράγκα  ήτανε. Ο Τράγκας πέθανε. Ο Πλεύρης έγινε  υπουργός Υγείας.

Όλα αλλάζουν. Κάθε άθροισμα  κρύβει την απάτη της πρόσθεσης. Το γονιδιακό  υλικό, εκτός από την Pfizer, το χειρίζεται  και ο Στραβελάκης τα Σαββατοκύριακα.

Πέφτουν τα χρηματιστήρια. Καταργούν οι τράπεζες τα επιτόκια καταθέσεων. Ε, και; Εδώ εμείς έχουμε καταργήσει τον εαυτό μας.

«Μανταλώνουμε τις πόρτες,  καρφώνουμε τα παράθυρα,  χώνουμε τα κεφάλια στην άμμο. Να μην έρθει άλλο  μέλλον», όπως λέει ο ποιητής. Δεν πειράζει, ποιητή. Θα ζήσουμε στο παρελθόν, αλλά με την τηλεόραση  να παίζει  στο σαλόνι Μόσιαλο.