Εν Κανά της Γαλιλαίας

Αιχμές από τον Γιώργο Βέλτσο

Η πανδημία  αφού αποκαθήλωσε την Εκκλησία, «χαλάει»  και το θαύμα  του Μητσοτάκη. Τα ψωμιά  (και  τα πρόστιμα) που μοιράζει  ο Γεωργιάδης, δεν φτάνουν για τον Αυτιά. Έκλασε η νύφη, σχολάει ο γάμος. Οι καλεσμένοι, θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι.
Ο Covid αποδείχθηκε  μεταγρίφος: γρίφος, δηλαδή χωρίς επαρκή στοιχεία που κανένας λοιμωξιολόγος – αξιοποιώντας μια πρόσθετη πληροφορία- δεν μπορεί να τον λύσει.
Ποιος ήταν εκείνος που μας έλεγε  πως δεν πρέπει  να ανησυχούμε  για τον θάνατο διότι δεν πρόκειται  να συμβεί  όσο  ζούμε; Κάποιος σαν τον Πλεύρη και τον Τράγκα  ήτανε. Ο Τράγκας πέθανε. Ο Πλεύρης έγινε  υπουργός Υγείας.
Όλα αλλάζουν. Κάθε άθροισμα  κρύβει την απάτη της πρόσθεσης. Το γονιδιακό  υλικό, εκτός από την Pfizer, το χειρίζεται  και ο Στραβελάκης τα Σαββατοκύριακα.
Πέφτουν τα χρηματιστήρια. Καταργούν οι τράπεζες τα επιτόκια καταθέσεων. Ε, και; Εδώ εμείς έχουμε καταργήσει τον εαυτό μας.
«Μανταλώνουμε τις πόρτες,  καρφώνουμε τα παράθυρα,  χώνουμε τα κεφάλια στην άμμο. Να μην έρθει άλλο  μέλλον», όπως λέει ο ποιητής. Δεν πειράζει, ποιητή. Θα ζήσουμε στο παρελθόν, αλλά με την τηλεόραση  να παίζει  στο σαλόνι Μόσιαλο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk