Τις εποχές που έπαιζε στο «Ελεύθερο Θέατρο» θυμήθηκε ο Σταμάτης Φασουλής και δήλωσε πως τότε τα μυαλά τους είχαν πάρει αέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο ένας άνθρωπος που βιώνει την επιτυχία θεωρεί την έπαρση ως κάτι φυσικό. «Επηρμένα φέρεται ένας άνθρωπος που δεν είναι πετυχημένος», ξεκαθάρισε.

«Όταν πρωτομπήκε στην τάξη η Παξινού μόλις είχε γυρίσει ταινία με τον Βισκόντι και ήρθε να κάνει μάθημα με εμάς. Σηκωθήκαμε όλοι και μας είπε «καθίστε κάτω βρε, ποια περνάει, η Μπριζίτ Μπαρντό;». Αυτό είναι βεντετισμός. Έβλεπες ανθρώπους μεγάλου διαμετρήματος, να σου λέει για παράδειγμα η Παξινού πως να κάνεις καλές τηγανιτές πατάτες και με τον ίδιο τρόπο να μιλάει για την ‘Ηλέκτρα’ και την ‘Μπερνάντα Άλμπα’», είπε ο σκηνοθέτης.

Ο Σταμάτης Φασουλής έτρεφε μία ιδιαίτερη αγάπη στη μητέρα του, ενώ τη σχέση του με τον πατέρα του θα την χαρακτήριζε αδιάφορη.

«Δεν αισθάνθηκε ποτέ προσωπικότητα του θεάτρου και δεν κάνω τον σεμνό, γιατί δεν είμαι. Μέσα μου νιώθω σαν ένα παιδί που θέλει να πετύχει, να του δώσουν σημασία και να τον αγαπάνε. Μάλλον έχω πάρει αγάπη, αλλά έφυγε η μητέρα μου και δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Την βλεπω κάθε μέρα στον ύπνο μου, ξυπνάω και την φωνάζω…», εξομολογήθηκε.

«Στο σχολείο δεν πάταγα. Έβλεπα σινεμά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Έμενα από απουσίες. Πέρασα του λιναριού τα βάσανα για να τελειώσω το σχολείο. Μικρός έκανα τον Οιδίποδα στο περβάζι του παραθύρου, έπεσα και μου έσπασαν τα δόντια!».

Για δύο χρόνια ο Σταμάτης Φασουλής αποχωρίστηκε το θέατρο, καθώς ερωτεύτηκε, στράφηκε μόνο στην σκηνοθεσία και αφιερώθηκε στα ταξίδια.

Ο ίδιος εξήγησε πως για μία μεγάλη περίοδο της ζωής του έζησε έξαλλα και πίνοντας πολύ.

«Πέρασα 8 με 10 χρόνια έξαλλης ζωής. Κύλησα σε πολλά πράγματα, κόντεψα να γίνω αλκοολικός. Έπινα ένα μπουκάλι βότκα την ημέρα… Αυτό γινόταν μετά τις παραστάσεις μέχρι το πρωί. Δόθηκα παντού και στις ηδονές. Μετά ερωτεύτηκα και μαζεύτηκα», αποκάλυψε. «Έπαιζα πάρα πολύ χαρτιά. Πολλές φορές έχανα πάρα πολλά. Μπιρίμπα ήταν το αθώο… Παίζαμε πόκα, χοντρά παιχνίδια. Μπιρίμπα παίζαμε και με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Κούρκουλο, τον Χρονόπουλο, την Κούρκουλα», αποκάλυψε.

Με τον Γιώργο Μαρίνο είναι φίλοι από παιδιά, από τότε που πρωτοβγήκαν στο θέατρο. «Απ’ ότι μαθαίνω είναι καλά και χαίρομαι πάρα πολύ», είπε.

Ο Σταμάτης Φασουλής θα χαρακτήριζε τον εαυτό του ως το χαϊδεμένο παιδί του θεάτρου και του θεάματος. Πράγματα που τον ευχαριστούν δεν του «κλωτσάνε» άσχημα, όπως με το J2US, για το οποίο δήλωσε: «Περνάω καλά παρά το ότι είναι 6 ώρες και τα λεφτά είναι πολύ καλά».

Δείτε το βίντεο