Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Αργύρης Πανταζάρας μας έχει εντυπωσιάσει ξανά και ξανά με τις ερμηνευτικές του δυνατότητες τόσο στο θέατρο – που τον έχει τιμήσει με το βραβείο Χορν – όσο και σε δυνατές τηλεοπτικές παραγωγές. Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα από τη νέα του δουλειά, στο πλαίσιο της οποίας διαβάζει διαλεχτές χριστουγεννιάτικες ιστορίες για τα Public, βάζοντας μικρούς και μεγάλους στο κλίμα των γιορτών.

Μοναδικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια, που οι περισσότεροι έχουμε χαρίσει στα παιδιά μας ή σε κάποιο ανιψάκι ή βαφτιστήρι, ζωντανεύουν με τη βαθιά, ζεστή φωνή του ηθοποιού και μας παρασύρουν στη μαγικό πνεύμα των ημερών – και για να είμαστε ειλικρινείς, μας δίνουν ιδέες για τα δώρα των φετινών Χριστουγέννων.

Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, στη μαγεία της χριστουγεννιάτικης λογοτεχνίας, με τη συνοδεία του εξαιρετικού έλληνα ηθοποιού.

Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

Ο πάντα ευφυής, ξεκαρδιστικός και ασύγκριτα τρυφερός Ευγένιος Τριβιζάς έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό στο θρυλικό πια βιβλίο. Και ο Αργύρης Πανταζάρας κάνει το «αφάνταστο μίσος» της μάγισσας για «όλα τα καλά» και τις απίθανες περιπέτειες των παιδιών που αναζητούν τα μπαλόνια με τις κλεμμένες φωνές τους ακόμη πιο απολαυστικές.

Γράμματα στο έλατο κρυμμένα

Ο αγαπημένος ηθοποιός μας μεταφέρει όλη την απογοήτευση της Νίνας για τα φετινά της Χριστούγεννα – δεν είχε δει ποτέ ξανά άλλο έλατο τόσο μικρό, κοντό και άσχημο. Όμως ανάμεσα στα λιγοστά κλαδιά του, έκρυβε τα πιο μαγικά, τα πιο γιορτινά μυστικά. Κι είχε πολλά να μάθει στα παιδιά μας για τη δύναμη της ευγνωμοσύνης.

Το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δεν χρειάζεται συστάσεις. Ίσως, όμως, δεν ξέρατε ότι έχει γράψει και μια από τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Ο Αργύρης Πανταζάρας μας γνωρίζει τον Γου, το λατρεμένο λούτρινο γουρουνάκι του Τζακ, που χάνεται ξαφνικά, μια παραμονή κάποιων Χριστουγέννων. Κι ο Τζακ, αναγκάζεται να ταξιδέψει μαζί με το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι, τον αχώνευτο αντικαταστάτη του Γου, μέχρι την Χώρα των Χαμένων, για να βρει τον αγαπημένο του συμπαραστάτη μέσα από απίθανες περιπέτειες.

Καλώς Ήρθατε στο Σπίτι του Άγιου Βασίλη

Να και μια επίσκεψη που θα θέλαμε να κάνουμε όλοι. Μα τον χιονάνθρωπο, η Αυγή ξέχασε να στείλει το γράμμα της στον Άγιο Βασίλη! Και τώρα, μαζί με τον φίλο της τον Λεωνίδα και ένα ξωτικό, ξεκινά για ένα μαγικό ταξίδι με την ελπίδα να εξασφαλίσει το φετινό της δώρο.

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες παραμυθένιες χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα Public.