Σισέ, Αγκιμπού, Ροντρίγκες και Κούντε θα στερηθεί ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο διάστημα του Ιανουαρίου. Ελ Αραμπί, Καμαρά, Μπα και Ονιεκούρου δεν κλήθηκαν ως γνωστόν και έτσι από τους 8 Αφρικανούς ο Μαρτίνς μπορεί να υπολογίζει στους μισούς. Αν το δούμε «ψυχρά», το «κακό» για τον Ολυμπιακό περιορίστηκε κατά πολύ, ειδικά με όσα περιμέναμε πριν από ένα μήνα, πόσω δε μάλλον το περασμένο καλοκαίρι, όπου δημιουργήθηκε το ρόστερ της ομάδας.

Σισέ και Αγκιμπού είναι βασικότατα στελέχη της ομάδας και είναι σίγουρο πως θα λείψουν από την ομάδα. Κάνουν την καλύτερη σεζόν της καριέρας τους και έχουν ήδη προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό στο πρώτο μισό της χρονιάς. Στον αντίποδα, Ροντρίγκες και Κούντε θα λείψουν πολύ λιγότερο από την ομάδα. Λίγες έως ελάχιστες παρουσίες έχουν έως τώρα, και αν ο Ροντρίγκες ήρθε αργά, ο Κούντε σίγουρα αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς τα βρήκε. Δεν μπόρεσε στιγμή να μπει «σφήνα» στην τριάδα Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά, παρότι ο τελευταίος είναι μακριά από τον καλό του εαυτό.

Τη σημαντική απώλεια του Σισέ θα καλύψει βεβαίως ο Κώστας Μανωλάς, που ήρθε φορτσάτος και αδημονεί για τη δεύτερη θητεία του στο μεγάλο λιμάνι. Διαθέσιμος για το ματς με τον Απόλλωνα στις 5/1, με τον Μαρτίνς να τον τσεκάρει και να αποφασίζει έχοντας την πολυτέλεια να διαθέτει έτοιμο και τον Μπα ως παρτενέρ του Σωκράτη.

Τη θέση του Αγκιμπού στον άξονα θα έχει την ευκαιρία κατά πώς φαίνεται να την καλύψει ο Μαντί. Με τον Μαρτίνς να επιστρέφει στην τριάδα που χρησιμοποιούσε πριν από τον ερχομό του Αγκιμπού. Και τον Μαντί να έχει μια πρώτη ευκαιρία να το «πάρει αλλιώς» και να προσπαθήσει να βρει τον καλό του εαυτό και πάλι.

Δουλειά και όρεξη για να γυρίσει το «χαρτί» χρειάζεται για τον Μαντί, που ναι μεν δεν κάνει καλή σεζόν, από την άλλη όμως αυτό δε σημαίνει πως το ενδιαφέρον από το εξωτερικό έχει ατονήσει. Βάλτε και την εικόνα του Κούντε συνολικά και γι’ αυτό φτάνουμε στο γιατί ο Ολυμπιακός, παρότι δεν έφυγε για το Κόπα Άφρικα ο Μαντί, συνεχίζει να έχει «ανοικτές τις κεραίες» του για κεντρικό χαφ. Δεν «καίγεται» βεβαίως, αλλά εξετάζει ήδη διάφορες περιπτώσεις.

Έχοντας την πολυτέλεια να μην πιέζεται όπως για παράδειγμα την περσινή αντίστοιχη περίοδο με τον αριστερό μπακ. Και τότε ο Ολυμπιακός έψαχνε παίκτη στην ίδια θέση με τη διαφορά πως «καιγόταν». Γι’ αυτό και ο Ρέαμπτσιουκ έκανε αλλαγή χρόνου στον αέρα, πάνω από το FIR Αθηνών, για να προσγειωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο «Ελ. Βενιζέλος».

Με τον Μολβαδό να καθιερώνεται πλέον στον Ολυμπιακό το ζητούμενο για τους Πειραιώτες είναι να βρεθεί μια αξιόπιστη επιλογή που θα έχει ως αρχικό ρόλο να δίνει «ανάσες» στον Ρέαμπτσιουκ. Αν μπορέσει να αλλάξει στην πορεία τα δεδομένα, ακόμη καλύτερα.

Εδώ και καρό έχουν διαρρεύσει κάποιες από τις περιπτώσεις που εξετάζονται, όπως ο Ζαγαρίτης της Πάρμα, ο Μαροκινός με ολλανδικό διαβατήριο Σουφιάν Ελ Καρουανί της Ναϊμέγκεν και ο 20χρονος γεωργιανός Ιρακλί Αζαρόβι, ενώ στη Βραζιλία έκαναν λόγο για τον Ρενέ.

Η λίστα περιέχει και άλλα ονόματα, ενώ όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αν βρεθεί κάποια σπουδαία ευκαιρία τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν. Αυτό που φαίνεται είναι πως μέσα στις επόμενες μέρες δύσκολα θα έχουμε τελικές εξελίξεις.