Μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα και τέσσερις ομάδες μπαίνουν στο παρκέ για να διεκδικήσουν δύο εισιτήρια για το Final Four του Κυπέλλου μπάσκετ ανδρών.

Το πρώτο τζάμπολ λοιπόν στη φάση των «8» θα κάνουν στις 17:00 οι Ολυμπιακός και Ιωνικός, που διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΣΕΦ, σε ένα ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, προέρχονται από το πάρτι στο ΟΑΚΑ και θέλουν την πρόκριση στο Final Four του Κυπέλλου, για να συνεχίσουν την εξαιρετική σεζόν που διανύουν.

Μοναδικό πρόβλημα είναι ο Κουίνσι Έισι για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ είναι σημαντικό ότι ανιχνεύτηκε κρούσμα στην ομάδα, κάτι που προκαλεί ανησυχία.

Από την άλλη, ο Ιωνικός έρχεται ξεκούραστος, καθώς αναβλήθηκε το παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ, και θα ψάξει το μεγάλο «μπαμ» στο ΣΕΦ και την πρόκριση στην τετράδα.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η ΑΕΚ φιλοξενεί στα Άνω Λιόσια το Περιστέρι, σε ένα από τα πιο δυνατά ζευγάρια των προημιτελικών, με το τζάμπολ να έχει οριστεί για τις 20:00.

Τα τελευταία ματς είναι απογοητευτικά για την Ένωση, που θέλει να ρεφάρει με την πρόκριση στο Κύπελλο, ενώ από την άλλη το Περιστέρι ψάχνει το διπλό που θα το φέρει στο Final Four.

Από εκεί και πέρα, ακόμη μία θέση για την τελική τετράδα θα κριθεί αύριο (27/12) μεταξύ Παναθηναϊκού και Λαυρίου, ενώ θυμίζουμε ότι έχει αναβληθεί ο προημιτελικός μεταξύ Προμηθέα και ΠΑΟΚ.