Το φαινόμενο του ρατσισμού στα γήπεδα θέλει να εξαλείψει η Μεγάλη Βρετανία, η οποία επεξεργάζεται νομοσχέδιο που θα προβλέπει ποινές αποκλεισμού από τα γήπεδα που θα φθάνουν μέχρι και τα δέκα έτη για εκείνους τους οπαδούς που παρουσιάζουν τέτοιες τάσεις.

Τα τελευταία χρόνια ο ρατσισμός φαίνεται να ανθίζει ξανά στη Βρετανία, αφού οι επιθέσεις κατά ποδοσφαιριστών ολοένα και αυξάνονται.

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση της Βρετανίας προτίθεται να αυστηροποιήσει τις ποινές για ρατσιστικές συμπεριφορές από το νέο έτος, με τον υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, να επιβεβαιώνει την πληροφορία:

«Αυτό το καλοκαίρι είδαμε αυτό το όμορφο άθλημα να αμαυρώνεται από επονείδιστο ρατσισμό από τα διαδικτυακά τρολ, που κρύβονταν πίσω από τα πληκτρολόγιά τους και κακοποίησαν τους ποδοσφαιριστές μας. Ο ρατσισμός είναι απαράδεκτος και το ποδόσφαιρο έχει αμαυρωθεί από αυτήν την επαίσχυντη μάστιγα πάρα πολύν καιρό».

Όπως ανέφερε μάλιστα το Sky Sports, οι παραβάτες στο εξής δε θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα για διάστημα από τρία έως και δέκα έτη.