Η Premier League θα τιμωρεί τις ρατσιστικές επιθέσεις με αποκλεισμό που θα φθάνει τα 10 έτη

Οι ποινές που θέλει να εφαρμόσει η Premier League σε περίπτωση ρατσιστικών επιθέσεων

Το φαινόμενο του ρατσισμού στα γήπεδα θέλει να εξαλείψει η Μεγάλη Βρετανία, η οποία επεξεργάζεται νομοσχέδιο που θα προβλέπει ποινές αποκλεισμού από τα γήπεδα που θα φθάνουν μέχρι και τα δέκα έτη για εκείνους τους οπαδούς που παρουσιάζουν τέτοιες τάσεις.

Τα τελευταία χρόνια ο ρατσισμός φαίνεται να ανθίζει ξανά στη Βρετανία, αφού οι επιθέσεις κατά ποδοσφαιριστών ολοένα και αυξάνονται.

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση της Βρετανίας προτίθεται να αυστηροποιήσει τις ποινές για ρατσιστικές συμπεριφορές από το νέο έτος, με τον υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, να επιβεβαιώνει την πληροφορία:

«Αυτό το καλοκαίρι είδαμε αυτό το όμορφο άθλημα να αμαυρώνεται από επονείδιστο ρατσισμό από τα διαδικτυακά τρολ, που κρύβονταν πίσω από τα πληκτρολόγιά τους και κακοποίησαν τους ποδοσφαιριστές μας. Ο ρατσισμός είναι απαράδεκτος και το ποδόσφαιρο έχει αμαυρωθεί από αυτήν την επαίσχυντη μάστιγα πάρα πολύν καιρό».

Όπως ανέφερε μάλιστα το Sky Sports, οι παραβάτες στο εξής δε θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα για διάστημα από τρία έως και δέκα έτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Αθλητισμός