Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου που προκάλεσε την οργή της Ιεράς Συνόδου. Τη σκυτάλη πήραν ιεράρχες αλλά και πολιτικοί, ενώ το θέμα συνεχίζει να απασχολεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολέμιους αλλά και υποστηρικτές της ανάρτησης του σκίτσου, το οποίο συγκρίνει τη θεωρία της εγκυμοσύνης από τον κρίνο με την άρνηση του κοροναϊού.

Ο Ηλίας Μόσιαλος απάντησε ότι στόχος του ήταν η ανάδειξη της ανάγκης της προστασίας της ανθρώπινης ζωής σε συνθήκες πανδημίας και απέρριψε τις κατηγορίες που του προσάπτουν για προσβολή της χριστιανικής πίστης με το συγκεκριμένο σκίτσο που ανάρτησε προ δύο ημερών όπου απεικονίζεται η Παναγία φορώντας προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο πάνω σε ένα γαϊδουράκι με τον Ιωσήφ να έχουν τον εξής διάλογο:

  • «Γιατί δεν φοράς μάσκα;»
  • «Δεν πιστεύω στον κοροναϊό»
  • «Ότι έμεινα έγκυος από κρίνο όμως, ε; Αμάσητο το κατάπιες»

Η ανάρτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία τον εγκάλεσε για προσβλητική επίθεση κατά του Χριστιανισμού και χλευασμό της θρησκευτικής πίστης εκατομμυρίων ορθοδόξων.

Διαβάστε επίσης: Μόσιαλος – Σφοδρή ενόχληση της Εκκλησίας από ανάρτησή του – Τι απαντά η Ιερά Σύνοδος

Τη σκυτάλη πήρε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος εμφανίστηκε λάβρος κατά του καθηγητή κατά το κήρυγμά του στη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία. «Είναι σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για τη ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως» τόνισε ο κ. Σεραφείμ.

Πυρά στον καθηγητή του LSE εξαπέλυσε πρώτος ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης. «Το πρόβλημα είναι ότι παρότι επιστήμονας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτοί που ‘δεν πιστεύουν ότι υπάρχει covid’ λόγω θρησκείας είναι λιγότεροι και από αυτούς που ψήφισαν Παπανδρέου για πρόεδρο ΚΙΝΑΛ», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.