Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ορφανοτροφείο που καταγγέλλεται για περιστατικά βίας και παραμέλησης.

Η υφυπουργός Eργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε για την επώνυμη καταγγελία που έφθασε στα χέρια της.

Όπως είπε η ίδια στον ΣΚΑΙ, πρόκειται για περιστατικά που καταγγέλλονται επώνυμα και τα οποία έλαβαν χώρα από τον Αύγουστο και μετά ενώ, όπως τόνισε, για αυτά είχε ενημερωθεί και η διοίκηση του ιδρύματος, χωρίς ωστόσο να προβαίνει σε κάποια κίνηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, το διοικητικό συμβούλιο του φορέα είχε γνώση από το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Σωματική βία σε βάρος των παιδιών

Η υφυπουργός έκανε λόγο για σωματική βία σε βάρος των παιδιών, για σκληρή παραμέληση και για χορήγηση φαρμάκων που είχαν λήξει εδώ και μήνες.

Τα θύματα των κακοποιητικών συμπεριφορών, πέντε παιδιά, βρίσκονται πλέον στο «Παίδων» και εξετάζονται σωματικά και ψυχιατρικά.

Αυτό που καταγγέλλεται είναι ότι γυναίκες που εργάζονταν στο ίδρυμα, ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά, τα οποία είχαν οδηγηθεί εκεί έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, επειδή ζούσαν σε κακοποιητικό περιβάλλον.

Μάλιστα, υπήρχε ένα δωμάτιο, αποθήκη – τιμωρητήριο, ενώ η καταγγελία κάνει λόγο για σεξουαλικές σχέσεις και πράξεις μεταξύ αγοριών ηλικίας από 7 έως 11 ετών μπροστά στις εργαζόμενες.

Σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες γυναίκες, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι έχουν απομακρυνθεί από το ίδρυμα.